Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Palloliitto selvittää Suomen Cupin finaalin tapahtumat kannattajien ja järjestyksenvalvojien välillä – "Olemme todella pahoillamme"

Sosiaalisessa mediassa levisi videoita, joissa Ilveksen kannattajia sumutettiin kasvoihin.

Kotimaan jalkapallo
Ilves
Ilveksen pelaajat juhlivat kannattajiensa kanssa Suomen Cup -voittonsa jälkeen.Robert Jansson / AOP

Pallolitto selvittää, mitä Suomen Cupin finaalin päätöshetkellä tapahtui Ilveksen kannattajapäädyn ja päätyä vartioivien järjestyksenvalvojien välillä. Ilves voitti finaalin 2–0.

Päätösvihellyksen jälkeen osa Ilveksen kannattajista pyrki kentälle. Järjestyksenvalvojat pysäyttivät kannattajat. Sosiaalisessa mediassa levisi lisäksi videoita, joissa järjestyksenvalvojat sumuttivat Ilves-kannattajia kasvoihin.

Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Iltalehti (siirryt toiseen palveluun)uutisoivat, että Ilveksen kannattajia joutui sairaalahoitoon sumutuksen vuoksi. Palloliitto on vastuussa finaalin tapahtumajärjestelyistä ja turvallisuudesta, ei kotijoukkue IFK Mariehamn.

Pallolitto selvittää parhaillaan tapahtumia, perehtyy saatavilla olevaan kuvamateriaaliin ja tarkistaa asianomaisten lausunnot tapahtumasta.

– Olemme todella pahoillamme, että upea finaalitapahtuma ja jalkapallojuhla sai loppuvihellyksen jälkeen tällaisen käänteen. Tutkimme parhaillaan tarkasti mitä on tapahtunut ja miksi, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo tiedotteessa.

Tapahtumassa oli kuulutettu ennen päätösvihellystä useaan otteeseen, että kentälle meneminen on yleisöltä kielletty.

– Olen surullinen tapahtumien saamasta käänteestä. Selvitämme asian huolellisesti ja perinpohjaisesti ennen päätöstä jatkotoimenpiteistä. Meidän tehtävämme on huolehtia, että ottelutapahtuma on turvallinen katsojille, pelaajille ja kaikille toimijoille, Casagrande sanoo.

Lue myös:

Järjestyksenvalvojat käyttivät kovia keinoja Suomen Cupin finaalissa juhlinutta yleisöä kohtaan

Veikkausliigan ykkönen marssi myös Suomen Cupin voittoon – Ilves hyödynsi tilanteensa, IFK Mariehamn tuhlaili

Kommentti: Jalkapallojuhla Maarianhaminassa todisti – parjattu uudistus pelasti Suomen Cupin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat