Stora Tuna juhlii Jukolan voittoa – neljä veljestä voittajajoukkueessa

Stora Tuna OK:lle Jukolan viestin voitto oli ensimmäinen.

Jukolan viesti
Stora Tuna juhlii voittoa
Stora Tuna OK juhlii Jukolan viestin voittoa.Tomi Hänninen

Ruotsalaisjoukkue Stora Tuna OK voitti Kangasala-Jukolan. Ruotsalaisjoukkueen ankkuri Emil Svensk saapui maaliin noin kello 6.15. Voittoaika oli 7.14.39, joka alitti ratamestarin ihanneajan noin puolella tunnilla.

Ensimmäistä kertaa Jukolan viestin voittaneen Stora Tunan joukkueessa juoksivat Jesper Svensk, Henrik Johannesson, Olle Kalered, Joakim Svensk, Viktor Svensk, Anton Sjökvist ja Emil Svensk. Mukana oli siis peräti neljä Svenskin veljestä.

Stora Tuna oli kaikissa vaihdoissa neljän parhaan joukossa, mutta ei kertaakaan kärjessä ennen viimeistä osuutta.

– Unelmamme oli voittaa, mutta tiesimme, että kaikkien täytyy tehdä täydellinen juoksu. Onnistuimme siinä ja olen todella tyytyväinen esitykseemme, Jesper Svensk sanoi.

– Olin varma voitosta vasta viimeisellä rastilla, ankkuri Emil Svensk kertoi.

Toiseksi sijoittunut IL Tyrving hävisi 1.57. Kolmanneksi sijoittui ankkuriosuuden alussa johtanut Tampereen Pyrintö, joka jäi voittajasta 2.15. Pyrintö sijoittui kolmanneksi myös Venlojen viestissä.

Pyrinnön sveitsiläisankkuri Florian Howald putosi ennen viiden kilometrin väliaikapistettä kolmanneksi Emil Svenskin ja IL Tyrvingin Matthias Kyburzin jälkeen.

– Alussa oli kova vauhti. Minulla oli vähän vaikeuksia, mutta yritin vain jatkaa omaa suunnistustani. Lopussa olin vähän surullinen, jokaisen suunnistajan unelma on tuoda Jukolan viesti voittajana maaliin, Howald sanoi.

– Kolmas sija kelpaa ehdottomasti. Edellinen voitto Pyrinnölle on vuodelta 1963 ja tämä on kolmas palkintopallisija sen jälkeen, joten eivät nämä ihan jokapäiväisiä ole, Pyrinnön toisen osuuden juossut Severi Kymäläinen sanoi.

Muista suomalaisjoukkueista Kalevan Rasti oli kuudes, Koovee seitsemäs, Paimion Rasti kahdeksas ja Turun Metsänkävijät kymmenes.

Kangasala-Jukola oli 71. Jukolan viesti.

Lue myös:

Maaginen Jukola salpasi jälleen hengen kauneudellaan – koe satumainen yö vangitsevina valokuvina

Suomalainen Mikael Heerman on osallistunut kahdesti Netflix-hitiksi nousseeseen selviytymistaisteluun – vain 15 ihmistä on selvittänyt hurjan kisan, joka vetää 50-vuotiasta urheilijaa yhä puoleensa

Ensimmäinen silmävamma tuli jo avausosuudella, suurtapahtumassa varauduttiin satoihin potilaskäynteihin – selvitimme ensiavusta, kenelle vahinkoja sattuu ja mitkä vaarat vaanivat Jukolassa

Venlojen viesti sai uuden voittajan: norjalaisseura Fredrikstad SK teki historiaa, Tampereen Pyrintö nousi avauskierroksen katastrofin jälkeen kolmanneksi – "Paremminkin olisi voinut mennä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat