Suora

  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Rovanperän loistava voittokulku jatkui Sardiniassa, kovat olosuhteet imivät mehut 18-vuotiaasta: "Yksi rankimmista ajamistani ralleista"

Kalle Rovanperä ajoi Sardinian MM-rallissa kolmanteen peräkkäiseen voittoon WRC2 Pro -luokassa. Tiukka viikonloppu Italian teillä oli jälleen hyvä opintomatka 18-vuotiaalle suomalaiselle.

Rallin MM-sarja
Kalle Rovanperä Sardinian MM-rallissa 2019.
Kalle Rovanperä jatkoi voittoputkeaan Sardinian MM-rallissa. AOP

Skodan Kalle Rovanperä ajoi kolmanteen peräkkäiseen WRC2 Pro -luokan voittoon Sardinian MM-rallissa. Suomalainen löi tallikaverinsa Jan Kopeckyn lopulta 24,6 sekunnilla. Kaksikon urakkaa kisassa helpotti se, että Citroenin Mads Östberg ja Fordin Gus Greensmith joutuivat vaikeuksiin jo avauspäivänä ja putosivat kauas kärjestä.

Olosuhteet olivat rankat, ja ensimmäistä kertaa Sardiniassa ajanut Rovanperä myönsi sen.

– Yksi rankimmista ralleista, mitä olen koskaan ajanut. Hankala ralli, mutta löysimme ajamiseemme, nuotitukseen ja autoon tärkeitä asioita tulevaisuutta ajatellen. Iso kiitos tiimille, Rovanperä sanoi maalissa WRC:n lähetyksessä.

18-vuotiaalle Rovanperälle kyseessä oli uran 15. MM-ralli, ja luokkavoitto oli viides.

– Löysimme autoomme parannuskohteita, ja kun kyseessä oli vasta toinen kisa uudella autolla, se on ihan normaalia. Tulos oli se, mitä tarvittiinkin, mutta ei se mikään paras viikonloppu ollut, Rovanperä jatkoi Yle Urheilulle.

Kalle Rovanperä
Rovanperän ero Mads Östbergiin on luokan kärjessä 13 pistettä. AOP/imago sport

Kohti Jyväskylää

Luokkavoittojen putki tyydyttää luokan pistetaulukkoa johtavaa Rovanperää, ja sama tavoite on jatkossakin. Ero luokan kärjessä on Citroenin Mads Östbergiin nyt 13 pistettä. Kauden lopussa mukaan lasketaan kahdeksan kilpailun pisteet, joten taistelu jatkuu tiukkana aina syksyyn asti.

– Tavoite on olla aina ensimmäisenä maalissa, ja nyt se on onnistunut kolmesti. Toivottavasti onnistuu neljännenkin kerran. Pistetilannekin näyttää nyt siltä, miltä pitääkin.

Uusilla teillä pätkien haltuunottaminen on aina vaikeampaa. Sardinia ei tehnyt siinä suhteessa poikkeusta.

– Ensikertalaisena pätkät olivat tosi vaikeita, ja on paljon paikkoja, mitä pitäisi ajaa muistista, kun nuotituksessa kaikkea ei pysty tekemään. Alussa emme olleet aivan iskussa säätöjen suhteen, mutta niitä saatiin koko ajan parannettua.

Seuraavana edessä on kotikisa tutuilla Keski-Suomen teillä, mutta ennen sitä luvassa on vielä testausta.

– Kokeillaan testeissä kaikenlaisia uusia juttuja ja saadaan varma tieto siitä, että meillä on pitoa Suomessakin. Jos auto toimii siellä samalla tavalla kuin esimerkiksi Portugalissa, se on ihan hyvä.

LOPPUTULOKSET, EK 19/19:

1. Dani Sordo Hyundai 3.32.27,2

2. Teemu Suninen Ford +12,7

3. Andreas Mikkelsen Hyundai +32,6

4. Elfyn Evans Ford +33,5

5. Ott Tänak Toyota +1.30,1

5. Thierry Neuville Hyundai +2.06,7

7. Esapekka Lappi Citroen +2.59,6

8. Kris Meeke Toyota +4.40,1

9. Kalle Rovanperä Skoda +8.24,6

10. Jan Kopecky Skoda +8.49,2

**Lue myös:

Tänak romahti uskomattomasti johtoasemasta, Sordo nousi voittoon ja Suninen kakkoseksi – Yle seurasi Sardinian MM-rallin dramaattisen päätöspäivän tapahtumat hetki hetkeltä

Käsittämätön loppu! Tänak ajoi ulos selvästä johdosta päätöserikoiskokeella ja putosi viidenneksi, Tommi Mäkinen täysin tyrmistynyt: "Tämä ei voi olla totta"

Tommi Mäkinen tuskaili Toyotan luotettavuutta, Tänakin dramaattinen ulosajo johtui todennäköisesti ohjausviasta: "Niitä näyttää nyt koko ajan löytyvän"

Sardiniassa toiseksi yltänyt Suninen iloitsi uransa parhaasta suorituksesta, konkarikartturi suitsutti uutta aisapariaan: "Ajoi kyllä poika hienosti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat