Suora

  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu

Sardiniassa toiseksi yltänyt Suninen iloitsi uransa parhaasta suorituksesta, konkarikartturi suitsutti uutta aisapariaan: "Ajoi kyllä poika hienosti"

M-Sportin Teemu Suninen ajoi toiseksi Sardinian MM-rallissa. Viikonloppu uuden kartturin Jarmo Lehtisen kanssa sujui tasaisen varmasti.

Rallin MM-sarja
Teemu Suninen oli vakuuttavassa vireessä Sardiniassa.
Teemu Suninen ajoi todella tasaisen ja lähes virheettömän viikonlopun Sardiniassa. AOP

M-Sportin Fordin Teemu Suniselle kakkospaikka Sardinian MM-rallissa oli uran paras suoritus. Tasaisen varmasti koko viikonlopun ajanut Suninen, 25, pyörähti perjantaina kerran, mutta muutoin viikonloppu oli erittäin onnistunut. Heti perjantaina Suninen ajoi kolme pohja-aikaa.

Yhteistyö uuden kartturin Jarmo Lehtisen kanssa loksahti paikoilleen, ja Suninen oli syystäkin tyytyväinen.

– Uran paras sijoitus on kova juttu, ja siinä mielessä tämä oli hyvä. Saimme hyviä pisteitä itselleni sekä tiimille. Tämä kuitenkin täytyy nyt unohtaa ja tehdä työt vielä paremmin seuraaviin ralleihin, Suninen sanoi Yle Urheilulle.

Päätöspäivänä Suninen varmisteli paikkaansa palkintokorokkeella, ja se osoittautui haastavaksi tehtäväksi.

– Yritin vähän varmistella, ja ajorytmi ei sitten osunut yhtään. Nämä ovat ihan kamalia autoja ajaa hiljaa, eivätkä nämä toimi silloin yhtään. On vaikeaa pitää rytmiä yllä ja keskittyä.

Viiden vuoden tauon jälkeen WRC-autoon palannut 50-vuotias Lehtinen sai suitsutusta.

– Hän on ammattilainen, ei siitä pääse mihinkään. Yhteistyö osoitti huikeutensa alussa ensimmäisellä metsäpätkällä, kun ajoimme heti pohjat. Shakedownissa ajoimme vasta ensimmäistä kertaa yhdessä, Suninen muistutti.

Teemu Suninen Sardinian MM-rallissa 2019.
Ennen Jyväskylän kisaa Suninen ajaa R5-autolla Viron rallissa. Nikos Mitsouras / AOP

Nuortunut kartturi

Lehtiselle viikonloppu maistui makealta. Suninen oli arvioinut konkarin nuortuneen ainakin 20 vuotta.

– Se voi olla aika lähellä. Ajoi kyllä poika hienosti, ja oli niin upea viikonloppu seurata nuoren ja lahjakkaan pojan touhua. Tämä antoi meille nyt kolme päivää lisää yhteistä kokemusta Jyväskylää varten.

Suninen ei lähde kurkottelemaan kuuta taivaalta, vaikka Sardiniassa nyt hyvä sijoitus tulikin. Jyväskylässä tavoitteet ovat maltillisia.

– Lähdetään ajamaan viiden joukkoon. Siellä on tiukkaa taistelua, ja erot ovat tosi pieniä. Kovaa pitää mennä, jos haluaa podiumille. Vaikeampaahan tämä ajaminen nyt on, kun ihmiset odottavat taas parempia tuloksia, Suninen naurahti kuultuaan, että hän nousi nyt MM-sarjan pistetaulukossa viidennelle sijalle.

Ennen Jyväskylää Suninen istahtaa taas R5-auton rattiin, sillä hän on Fordilla mukana Viron rallissa muutaman viikon kuluttua.

LOPPUTULOKSET, EK 19/19:

1. Dani Sordo Hyundai 3.32.27,2

2. Teemu Suninen Ford +12,7

3. Andreas Mikkelsen Hyundai +32,6

4. Elfyn Evans Ford +33,5

5. Ott Tänak Toyota +1.30,1

5. Thierry Neuville Hyundai +2.06,7

7. Esapekka Lappi Citroen +2.59,6

8. Kris Meeke Toyota +4.40,1

9. Kalle Rovanperä Skoda +8.24,6

10. Jan Kopecky Skoda +8.49,2

**Lue myös:

Rovanperän loistava voittokulku jatkui Sardiniassa, kovat olosuhteet imivät mehut 18-vuotiaasta: "Yksi rankimmista ajamistani ralleista"

Käsittämätön loppu! Tänak ajoi ulos selvästä johdosta päätöserikoiskokeella ja putosi viidenneksi, Tommi Mäkinen täysin tyrmistynyt: "Tämä ei voi olla totta"

Tommi Mäkinen tuskaili Toyotan luotettavuutta, Tänakin dramaattinen ulosajo johtui todennäköisesti ohjausviasta: "Niitä näyttää nyt koko ajan löytyvän"

Tänak romahti uskomattomasti johtoasemasta, Sordo nousi voittoon ja Suninen kakkoseksi – Yle seurasi Sardinian MM-rallin dramaattisen päätöspäivän tapahtumat hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat