Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

Thaimaan lisäajalla syntynyt 4–1-kavennusosuma sai valmentajan lähes kyynelehtimään – Ruotsi nappasi helpon voiton ja varmisti jatkopaikan

Ruotsi päihitti Thaimaan 5–1 jalkapallon naisten MM-kisojen F-lohkon ottelussa.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Ruotsille rutiinivoitto – Thaimaa juhli MM-turnauksen avausosumaa
Ruotsille rutiinivoitto – Thaimaa juhli MM-turnauksen avausosumaa

Ruotsi vankisti asemiaan jalkapallon naisten MM-kisojen F-lohkossa, kun se kukisti Thaimaan 5–1. Vaikka ottelu oli Ruotsin selvää dominointia, ei USA-ottelun kaltaista ilotulitusta nähty.

Ruotsin maalihanat aukesivat kuudennella peliminuutilla, kun Linda Sembrant jatkoi puskien Elin Rubenssonin vapaapotkun verkkoon. Maali oli Ranskan MM-turnauksen nopeiten syntynyt osuma, sillä Ranskan Eugenie Le Sommer tarvitsi kisojen avausosumaansa yhdeksän minuttia.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin USA-ottelua puolikuntoisena penkillä seurannut Thaimaan ykkösvahti Waraporn Boonsing kerkesi Lina Hurtigin puskun tielle, mutta pallo kimposi maalin kulmalle Kosovare Asllanille. Asllanin kikkailuille Boonsing ei mahtanut enää mitään, vaan joutui antautumaan toisen kerran ottelussa.

Ennen puoliaikaa Fridolina Rolfö avasi maalitilinsä upealla vedolla ja tauolle lähdettiin tutuista 3–0-lukemista – myös Yhdysvallat johti Thaimaata ensimmäisen puolikkaan jälkeen samoin lukemin. Lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin, sillä maaliyrityksiä Ruotsilla oli ensimmäisellä jaksolla 18.

Toisella jaksolla ei kuitenkaan nähty USA-ottelun kaltaista tykitystä. Maalia saatiin odottaa aina 81. peliminuutille, kunnes Lina Hurtig kiitti puolestaan paikasta avauskokoonpanossa ja puski johtolukemiksi 4–0.

Thaimaa sai kuitenkin paikoitellen pidettyä palloa ja sen uurastus palkittiin lisäajalla, kun Kanjana Sung-Ngoen laukoi Thaimaan MM-turnauksen ensimmäisen osuman ja kavensi pelin 4–1:een.

Ruotsi sai vielä lisäajalla rangaistuspotkun VAR-tarkistuksen jälkeen Natthakarn Chinwongin pelattua palloa kädellä. Elin Rubensson ei erehtynyt pilkulta, vaan viimeisteli loppulukemiksi 5–1.

Rutiinivoitolla Ruotsi varmisti paikkansa 16 parhaan joukossa. Thaimaa jatkaa voitoitta, ja se on päästänyt taakseen kahdessa ottelussa 18 osumaa. Yhtä paljon maaleja naisten MM-turnauksessa on aiemmin päästänyt vain Argentiina vuonna 2007.

Thaimaan naisten jalkapallomaajoukkue
Thaimaa juhli lisäajalla syntynyttä 4–1-kavennusosumaa kuin voittoa. AOP

Lue myös:

Ruotsin kultaisen sukupolven ykköskasvolla on viimeinen mahdollisuus menestyä MM-kisoissa – ylimielisestä tuittupäästä on kasvanut iso johtaja ja tuhansien ruotsalaistyttöjen esikuva

Katso koskettava ele MM-kisojen supertähdeltä kaikkien aikojen murskavoitossa! Mestarisuosikin juhliminen myös kuohutti – seurauksena jopa tappouhkauksia asiantuntijalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat