Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Chelsea-valmentaja lähtee heti ensimmäisen kauden jälkeen - siirtyy Juventuksen peräsimeen

Maurizio Sarrin aika Lontoossa jäi yhteen kauteen.

Englannin Valioliiga
Sarri.
Sarri ei viihtynyt Englannissa kauaa.Getty Images

Vahvat huhut saivat sunnuntaina varmistuksen, kun Chelsea ja Juventus kertoivat valmentaja Maurizio Sarrin vaihtavan brittiseuran torinolaisjättiin.

Sarria oli viety pois Chelseasta jo jonkin aikaa ja kauden vaikeimpina hetkinä hänen epäiltiin olevan jopa potku-uhan alla.

Kausi päättyi Eurooppa-liigan voittoon, mutta lontoolaisseurassa puhaltavat silti muutoksen tuulet. Sarrin sopimuksesta oli jäljellä vielä kaksi kautta.

– Eurooppa-liigan finaalin jälkeen käydyissä keskusteluissa Maurizio teki selväksi vahvan halunsa palata kotimaahansa. Hän halusi myös olla lähempänä perhettään ja koki tarvetta olla lähempänä iäkkäitä vanhempiaan, Chelsea-pomo Marina Granovskaia sanoi seuran sivuilla.

Juventus oli hetken ilman valmentajaa, sillä joukkuetta vuodesta 2014 valmentanut Massimiliano Allegri jätti tehtävän toukokuussa viiden peräkkäisen Serie A -mestaruuden jälkeen.

60-vuotias Sarri siirtyi Chelsean peräsimeen vasta vuosi sitten valmennettuaan sitä ennen juurikin Italiassa lukuisilla sarjatasoilla. Ennen pestiä Valioliigaan Sarri toimi Napolin valmentajana.

Hänen alaisuudessaan Chelsea pelasi myös Englannin liigacupin finaalissa ja muun muassa voitti 12 ensimmäistä otteluaan Valioliigassa.

Sarrin korvaajaksi on huhuttu Chelsean seuralegenda Frank Lampardia, joka on aloitellut valmennusuraansa Englannin kakkostasolla Derbyssa.

Lue myös:

Sauhutteleva jalkapallonero hioo rajaheittojakin satoja kertoja – työnarkomaanin uskomaton ura alkoi pikkusarjasta ja jatkuu Valioliigan jättiseurassa

Real Madridin seuraavaksi jättiostokseksi epäilty Pogba ruokki huhuja – "Hyvä aika uusille haasteille"

Huippuvireinen Pukki heti voittamattomalle kentälle – Norwich avaa Valioliiga-kauden Liverpoolissa

Chelsea-tähti Eden Hazardin siirto Real Madridiin varmistui

Italian jalkapallohallitsija menettää pääkäskyttäjänsä – Massimiliano Allegri ei valmenna Juventusta ensi kaudella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat