Hyppää sisältöön

Työväen urheiluliitto saa uuden puheenjohtajan

Pajulahden rehtori Lasse Mikkelsson on valittu Suomen työväen urheiluliiton uudeksi puheenjohtajaksi.

Lasse Mikkelsson on Liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtaja ja rehtori. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtaja ja rehtori Lasse Mikkelsson on Suomen työväen urheiluliiton TUL:n uusi puheenjohtaja. Mikkelsson seuraa tehtävässä Kimmo Suomea, ja valinta oli yksimielinen.

Mikkelsson, 62, sanoi valinnan jälkeen, että TUL:n toiminnan painopiste on jatkossa yhä enenevässä määrin suoranaisessa urheilussa ja liikunnassa.

– Haluan motottaa, että enemmän liikettä, vähemmän puhetta, Mikkelsson tokaisi.

Kilpajuoksijana ja juoksuvalmentajana vuosien varrella toiminut Mikkelsson sanoi, että silloin kun sijoittaa kaverin ja itsensä kuntoon, sijoitetulle pääomalle saa parhaan tuotoksen.

TUL:n merkitys suomalaisessa urheilussa ja liikunnassa on Mikkelssonin mielestä yhä täyttä totta.

– TUL on yhä hyvin tärkeä kasvualusta lapsille ja nuorille. TUL painottaa toiminnassaan alati tasa-arvoisuutta ja yhteisöllisyyttä.

– Varallisuudesta riippumatta jokaisella on oikeus urheilla. Viime vuosikymmeninä on tapahtunut liiaksi eriarvoistumista urheilun kentässä. Meillä on joitakin aivan liian kalliita lajeja. Tasa-arvoon on pyrittävä kaikilla elämän alueilla, ja monille urheilu on väkevä osa elämää, Mikkelsson muistutti.

Rahoitus ministeriöltä

TUL:n on toimittava Mikkelssonin mukaan aina urheilun ja liikunnan ehdoilla.

– Toimintamme parissa olevat lapset ja nuoret haluavat ensisijaisesti liikkua ja urheilla. Urheilevalle nuorelle esimerkiksi politiikka on usein toissijainen asia. Haluan pitää urheilun toimintamme keskiössä, Mikkelsson sanoi.

TUL:n 30. liittokokous järjestettiin Helsingissä suurena tapahtumaviikonloppuna, jossa kisailtiin 20 eri lajissa mölkystä painiin.

TUL:n jäsenmäärä on 217 814. Urheilutoiminta vaatii silkkaa rahaa, ja pääosa TUL:n rahoituksesta tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Tämänvuotisessa ministeriön rahanjaossa TUL:n toimintaan myönnettiin 1,41 miljoonaa euroa.

Lue myös:

.
.