Daniel Ståhl kiskaisi kiekkoa taas lähelle 70 metriä – Rabatin Timanttiliigan illan huipentaneessa 3000 metrin estekisassa kauden kärkinoteeraus ja juniorien ME

Timanttiliigan osakilpailu käytiin sunnuntaina Rabatissa Marokossa.

Daniel Ståhl kuvassa Kuva: Getty Images

Kuuban Yaime Perez voitti naisten kiekonheiton hyvällä tuloksella 68,28 Rabatin Timanttiliigassa sunnuntaina. Hän jäi voittoheitollaan vain 18 senttiä toiseksi sijoittuneen joukkuetoverinsa Denia Caballeron nimissä olevasta kauden kärkituloksesta.

Miesten kiekkopaikalla Ruotsin Daniel Ståhl heitti myös jälleen huipputuloksen, vaikkei 70 metrin raja aivan rikkoutunutkaan. Ståhlin tulos Rabatissa oli 69,94. Se riitti ensin voittoon, mutta Ståhlmenetti voittonsa, kun Jamaikan Fedrick Dacresin protesti meni läpi.

Dacresin kolmannen kierroksen heitto hylättiin yliastuttuna. Dacres teki tilanteesta protestin, koska oli sitä mieltä, että heitto oli sääntöjen mukainen. Dacres voitti lopulta kilpailun kauden kärkituloksella 70,78.

Bahrainin Salwa Eid Naser voitti naisten 400 metrin juoksun, mutta 50 sekunnin alitus jäi 13 sekunnin sadasosan takia haaveeksi.

– Hienoa, että onnistuin parantamaan kauden parasta aikaani, mutta odotin parempaa. Halusin juosta alle 50 sekunnin, Eid Naser kertoi Timanttiliigan nettisivuilla.

Nigerialaisen Blessing Okagbaren voittoaika naisten 100 metrillä oli 11,05. Norsunluurannikon Marie-Josee Ta Lou jäi neljän sadasosan erolla toiseksi. Hollannin moninkertainen arvokisamitalisti Dafne Schippers oli vasta viides ajalla 11,32.

– Odotin voittoa ja olen siihen tyytyväinen, mutta tavoitteeni oli juosta parempi aika, Blessing kertoi lievään vastatuuleen juostun kilpailun jälkeen.

Miesten 110 metrin aitojen maaliviivalla nähtiin draamaa, kun Venäjän Sergey Shubenkov ja Jamaikan Omar McLeod kompuroivat maaliviivalla. Shubenkovin kannalta kompastelu osui kuitenkin oikeaan kohtaan, sillä hän pääsi heittäytymään näyttävästi maaliviivan yli. Hän otti kilpailun voiton ajalla 13,12, joka on Shubenkovin kauden paras ja kisaennätys.

Pituuhyppypaikalla Kuuban Juan Miguel Echevarria hätyytteli kauden kärkitulosta leiskauttamalla parhaakseen tuloksen 834. Kilpailussa toiseksi tullut Etelä-Afrikan Luvo Manyongan paras hyppy kantoi 821. Eteläafrikkalainen piteli viimeisen hyppynsä jälkeen jalkaansa ja siihen annettiin kylmähoitoa.

Rabatin ilta huipentui 3000 metrin estekisaan. Voittoon juoksi kauden maailman kärkinoteerauksella Etiopian Getnet Wale. 18-vuotiaan nuorukaisen aika 8.06,01 oli myös Etiopian ennätys ja juniorien ME-tulos.

Päivitetty kello 23.08. Juttua täydennetty.

Päivitetty 17.6.2019 kello 08.59: Lisätty tieto, että Fedrick Dacres voitti miesten kiekonheiton protestin jälkeen.

Lue myös: