Suora

  • Urheiluruutu

Lonkkaleikkauksesta toipuva Andy Murray palaa kentille nelinpelissä – Kontinen ja Peers puolustavat mestaruutta Queen's Clubilla

Andy Murray pelaa Queen's Clubilla nelinpeliä Feliciano Lopezin parina.

tennis
Andy Murray
Andy Murray haluaa palata myös kaksinpeliin.AOP

Lontoon perinteisessä tenniksen ruohokenttäturnauksessa Queen's Clubilla nähdään tällä viikolla mielenkiintoinen paluu kentille. Entinen maailmanlistan ykkönen ja kolminkertainen Grand Slam -turnausvoittaja Andy Murray pelaa Queen's Clubilla nelinpeliä.

Lonkkavaivoista kärsinyt skotti oli lopettamassa uraansa kovien lonkkakipujen vuoksi. Australian avoimissa hänelle pidettiin jo jääyväispuheita. Murray meni tammikuun lopussa lonkan pinnoiteleikkaukseen, jonka pääasiallinen tarkoitus oli parantaa elämänlaatua eikä ninkään saada lonkkaa pelikuntoon.

Murray kuitenkin puhui jo ennen operaatiota myös paluun mahdollisuudesta. Nyt hän pelaa nelinpeliä Feliciano Lopezin parina.

– Leikkaus oli mahtava, elämän muuttanut kokemus, Murray sanoi.

Normaali elämä on paljon helpompaa ilman kipuja, mutta tenniksestä on vielä vaikea sanoa.

– On hienoa päästä kentälle, mutta en tiedä mitä odottaa. En aseta mitään odotuksia itselleni.

Tavoitteena kaksinpelit loppuvuodesta

Murrayn tavoitteena on palata myös kaksinpeliin ehkä loppuvuodesta. Paluu alkaa nelinpelillä. Nelinpelihuippu Bob Bryan kävi viime vuonna samanlaisessa lonkkaoperaatiossa, ja on palannut kentille onnistuneesti.

Murray saa heti kovan testin, sillä hän ja Lopez kohtaavat Queen's Clubin nelinpelin avauskierroksella ykkössijoitetun parin Juan Sebastian CabalRobert Farah.

Queen's Clubilla mestaruutta puolustavat Henri Kontinen ja John Peers saavat myös mielenkiintoisen avausvastustajan, kun verkon toiselle puolelle asettuvat argentiinalaiset Juan Martin del Potro ja Horacio Zeballos.

Lue myös:

Andy Murray on lonkkaleikkauksen jälkeen pitkästä aikaa ilman kipuja: "Haluan jatkaa pelaamista, mutta en tiedä onko se mahdollista"

Andy Murray kävi lonkkaleikkauksessa – "Minulla on nyt metallinen lonkka"

Andy Murrayn mahdollinen jäähyväisturnaus päättyi avauskierrokselle: "Jos tämä oli viimeinen otteluni, oli päätös mahtava"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat