Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu

Jari Kurri myi 40 prosenttia Jokerien osakkeistaan venäläisomisteiselle nikkeliyhtiölle, toimitusjohtaja eroaa

Eveliina Mikkola korvaa toimitusjohtajana irtisanoutuneen Jukka Kohosen.

urheilu
Jari Kurri
Jari Kurri on myynyt 40 prosenttia Jokerit-omistuksestaan venäläisomistuksessa olevalle nikkeliyhtiölle.AOP

Jääkiekkoseura Helsingin Jokerien enemmistöomistaja ja puheenjohtaja Jari Kurri on myynyt 40 prosenttia osakkeistaan Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle.

Kurrille jää neuvotteluiden jälkeen 60 prosenttia Jokerien osakkeista.

Norilsk Nickel Harjavalta on ollut yksi Jokerien pääyhteistyökumppaneista vuodesta 2017. Seuran tavoitteena on nousta jääkiekkoliiga KHL:n kärkijoukkueeksi.

– Olemme erittäin iloisia, että merkittävä suomalainen yhtiö haluaa lähteä tukemaan toimintaamme voimakkaasti tulevina vuosinamme KHL:ssä, Kurri kommentoi tiedotteessa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Norilsk Nickel Harjavalta Oy on kokonaisuudessaan venäläisomistuksessa (siirryt toiseen palveluun). 24. toukokuuta uutisoitiin, että seura palaa täysin suomalaisomistukseen.

Muutoksia tapahtuu myös johdossa, sillä vuodesta 2014 seuran toimitusjohtajana työskennellyt Jukka Kohonen jättää tehtävänsä.

Uusi toimistusjohtaja Eveliina Mikkola aloittaa työssään välittömästi. Mikkola on työskennellyt Jokerien taustoissa jo 1990-luvulla. Vuodesta 2012 lähtien Mikkola on työskennellyt Jokerien kotihallin Helsingin Areenan kaupallisena johtajana.

Mikkolasta tulee KHL:n ensimmäinen naistoimitusjohtaja.

Lue myös:

Pääomistaja Jari Kurri sanoo, että ei tiedä Jokerien kymmenien miljoonien eurojen pääomalainojen kohtaloa: "Minä en pysty siihen kommentoimaan, koska en tiedä mitään"

Jokereiden jättitappiot on kuitattu miljoonien eurojen pääomalainoilla, neljässä kaudessa venäläislainaa 44 miljoonaa euroa – katso tästä yhtiön hurjat taloustiedot vuosi vuodelta

Kommentti: Harkimo loi Helsingin pienestä haastajasta suurseuran, kunnes lopulta tukahdutti Jokerien sielun ja sydämen

Harkimo halusi, etteivät Venäjä-pakotteet vaikuta enää Jokereihin – Kurri ei tahtonut avata kauppasummia: "Talousasioita en kommentoi"

Jari Kurrista uusi Jokereiden omistaja – seura palaa täysin suomalaiseen omistukseen

Lähteet: JOKERIEN VERKKOSIVUT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat