Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kun Kalle-Tapio Huusko syntyi, Juha Korhonen jo aloitteli Superpesis-uraansa Hyvinkäällä – nyt he puskevat yhdessä Tahkoa takaisin huipulle

20-vuotias lukkari kasvoi Sotkamon pesäpalloparatiisissa, mutta iso rooli löytyi vasta Hyvinkäältä.

pesäpallo
Kalle-Tapio Huusko tahko
20-vuotias Kalle-Tapio Huusko on Hyvinkään Tahkon lukkari.Juha Tamminen / All Over Press

Hyvinkään Tahko on noussut yhdeksi tämän kauden suurimmista yllättäjistä miesten Superpesiksessä. Viimeisessä ottelussaan ennen juhannustaukoa Tahko kukisti hallitsevan Suomen mestarin, Joensuun Mailan, jaksoin 2–0.

Tahkon edellisestä mestaruudesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 12 vuotta. Paluu sarjan kärkikaartiin on kuitenkin käsillä, sillä Tahkon alkukausi on ollut lupaava.

Hyvinkääläiset pitävät tällä hetkellä sarjan nelostilaa: edellä ovat Vimpeli, Sotkamo ja Kouvola.

Lyöjälegendaksi nousseen Juha Korhosen paluu Tahkoon tälle kaudelle on ollut menestyssuunnitelmien kannalta merkittävä siirto.

38-vuotias Korhonen on Tahkon oma poika, joka hyvinkääläisten iloksi palasi Kouvolassa vietettyjen kahden vuoden jälkeen kotiseuraansa, jossa hän on pelannut Superpesistä vuodesta 1999 lähtien. Hän voitti Suomen mestaruuden Tahkon riveissä vuonna 2007.

– Odotan, että se ilme, mikä tuolla kentällä on ollut muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, tulee säilymään. Iloisuuden, pirteyden ja tietynlaisen räiskyvyyden kautta pelillinenkin anti on hyvä, Juha Korhonen kertoo Yle Urheilulle.

Juha Korhonen tahko
Tahkon yksi sankareista Juha Korhonen kuvassaJuha Tamminen / All Over Press

Sotkamon kasvatti sai ison roolin Hyvinkäältä

Samoihin aikoihin, kun nuori Juha Korhonen aloitteli uraansa miesten Superpesiksessä, sotkamolainen Kalle-Tapio Huusko oli vasta vauva.

Vuonna 2019 Huusko edustaa Tahkon nuorta lukkaritaitoa. Sotkamon Jymyn kasvatti pelasi viime kaudella Superpesistä Oulun Lipossa ja Jymyn A-pojissa.

20-vuotias nuorukainen on joutunut etsimään paikkaansa pesäpalloa hengittävän kotikuntansa ulkopuolelta. Jymyllä ei huutavaa tarvetta Huuskon kaltaiselle lukkarille ollut, mikä oli lahjakkaan urheilijan näkökulmasta harmittava tilanne.

– Kyllä se vähän harmitti. Mutta olen viihtynyt Hyvinkäällä ja puhjennut kukkaan täällä.

Hyvinkäältä löytynyt rooli on toistaiseksi ollut iso. Huusko uskoo, että juuri Tahkossa hänen on mahdollista raivata tie Superpesiksen huippulukkariksi.

Kalle-tapio huusko
Kalle-Tapio Huusko tuulettaa kunnaria 15. kesäkuuta 2019.Juha Tamminen / All Over Press

– Meillä on minunlaiseni joukkue, nuori ja nälkäinen. Ja hyvä valmennus sekä entinen huippulukkari kakkospelinjohtajana, niin se antaa hyvät saumat kehittyä, Huusko sanoo viitaten Tahkon kakkospelinjohtajaan Riku Rantaseen.

Jymyn menestyksekkään miesten joukkueen, mukaan lukien lukkarilegenda Toni Kohosen, seuraaminen läheltä opettivat Huuskolle Sotkamon-nuoruusvuosina, että päivittäin on tehtävä kovasti töitä tavoitteiden eteen. Työn hedelmät ovat näkyneet jo Tahkon alkukauden tekemisessä.

– Olemme olleet räpylässä ja mailassa hyvin silloin, kun on pitänyt. On tehty hyviä nousuja, niin se itseluottamus on vaan kasvanut. Siitähän se tulee, Huusko pohtii.

Tulevaisuuden Tahko

Hyvinkään Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi myhäilee tyytyväisenä, sillä hän näkee käsissään olevien suojattiensa potentiaalin. Kalle-Tapio Huuskon hän näkee Tahkon tulevaisuuden tukipilarina.

– Kalle-Tapiolla on kaikki eväät olla Suomen johtavia pelaajia ja lukkareita. Hän on ottanut hyvin askelia eteenpäin ja uskon, että tulevina vuosina nousee lukkarieliittiin. Pesismies henkeen ja vereen, Haimi sanoo.

Iiro Haimi
Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi.Matti Raivio / All Over Press

On harvinaista, että lukkari olisi uransa huipulla jo aikuisiän kynnyksellä. Kalle-Tapio Huuskon kehityskäyrän odotetaan jatkavan kulkuaan ylöspäin.

– Nuorilla pelaajilla on yleensä ongelmia tasaisuuden kanssa. Kokemuksen ja rutiinin kautta tasaisuus yleensä tulee, Huusko itse sanoo.

Juha Korhonen näkee 18 vuotta nuoremmassa joukkuetoverissaan potentiaalia liittyä pidemmällä aikavälillä Suomen parhaiden lukkareiden joukkoon.

– K-T on kova tekemään töitä. Täällä (kentällä) hän on melkein asunut talvella sen ajan, jonka sai intistä olla pois. Nuoreksi kaveriksi äärettömän paljon löytyy tietotaitoa, Korhonen kehaisee.

Korhosen pitkän Tahko-uran aikana ei menestykseen ole voinut tuudittautua.

– Näen, että käyrä on selkeästi ylöspäin. Jos ei tänä vuonna, niin tulevina vuosina pystymme ihan tosissaan haastamaan kaikki joukkueet.

Pelinjohtaja Haimilla on selkeä käsitys, miten hän haluaa yhdistää kokeneet pelaajat ja nuoret lupaukset.

– Meillä on nuoria huippulahjakkaita pelaajia, joita on tarkoitus viedä eteenpäin. Heitä tukee hyvin Juha Korhonen, Teemu Nikkanen ja kumppanit. On tarkoitus tehdä joukkueesta kestomenestyjä, joka Tahko on joskus aikaisemmin ollutkin, Haimi päättää.

Hyvinkään Tahkon kausi jatkuu Alajärven vieraana torstaina 27. kesäkuuta.

Lue myös:

Sotkamo tarvitsi supervuoroparin Pattijokea vastaan – voittoputki venyi silti jo kahteentoista otteluun

Vimpeli jätti Kouvolan pisteittä ensimmäistä kertaa tällä kaudella – SiiPen syöksy syvenee

Sotkamon Roope Korhonen nuiji Kankaanpään kumoon – Alajärvi otti kauden toisen voittonsa kukistamalla Kiteen

Kiteen Pallo juhli jälleen Puistolassa – Vimpeli palasi voittokantaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat