Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pääomistaja Jari Kurri sanoo, että ei tiedä Jokerien kymmenien miljoonien eurojen pääomalainojen kohtaloa: "Minä en pysty siihen kommentoimaan, koska en tiedä mitään"

Jari Kurrin mukaan koko osuutensa Jokereista myynyt Harry Harkimo tietää pääomalainojen kohtalon.

KHL
Jari Kurri
Jari Kurri vakuuttaa, että Jokerit ei saa rahaa Venäjältä.Tomi Hänninen

Vain muutama viikko sitten Helsingin Jokerit tiedotti seuran siirtyneen Jari Kurrin omistukseen ja kertoi kiekkolegendan hankkineen täydet 100 prosenttia seurasta. Nyt Kurri on myynyt 40 prosenttia osakkeistaan Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle.

Harjavalta on venäläisen nikkelijalostamojättiläisen tytäryhtiö. Norilsk Nickel -konsernin pääomistaja on venäläinen oligarkki Vladimir Potanin, jonka tiedetään muun muassa rahoittaneen presidentti Boris Jeltsinin uudelleenvalintakampanjaa vuonna 1995. Tuosta kiitoksena Jeltsin nimitti Potaninin varapääministeriksi.

Kurrin mukaan Jokerit rahoitetaan kuitenkin täysin suomalaisvoimin.

– Tietenkin tämä halutaan kääntää sinne Venäjän suuntaan voimakkaasti, mutta kyseessä on tietenkin suomalainen yritys ja kaikki rahoitus tulee Suomesta. Se raha ei tule Venäjältä, Kurri vakuuttaa Yle Urheilun haastattelussa.

Kurri ei ole kärryillä pääomalainojen takaisinmaksusta

Jokerien rahoituskuviot ovat herättäneet huomiota seuran koko viisivuotisen jääkiekkoliiga KHL:n taipaleen aikana. Neljän ensimmäisen KHL-kautensa aikana Jokerit teki tappiota 56 miljoonaa euroa. Seuran entiset pääomistajat Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg ovat kuitanneet jättitappioita 44 miljoonaa euroa pääomalainoilla.

Vielä vuorokausi sitten Kurri omisti 100 prosenttia Jokereista. Hän kuitenkin väittää, ettei tiedä mitään monien kymmenien miljoonien eurojen pääomalainoista.

– Ne lainat eivät ole tässä mukana missään nimessä. Ne ovat sitten, en tiedä tarkemmin missä, mutta Harry Harkimo varmaan osaa kertoa niistä, mutta ne eivät ole tässä mukana, Kurri kertoo.

Entinen pääomistaja Harkimo on toukokuussa jättäytynyt pois sekä Jokerien omistajuudesta että halliyhtiön hallituksesta.

Mutta onko lainat kuitattu jollain tavalla?

– Minä en pysty siihen kommentoimaan, koska en tiedä mitään, Kurri vakuuttaa.

Uusi toimitusjohtaja ei katsele taaksepäin

Samassa osakekaupparytäkässä vuodesta 2014 toimitusjohtajana ollut Jukka Kohonen erosi. Hänen seuraajansa on Eveliina Mikkola, joka aloittaa työssään välittömästi.

Ensimmäistä päiväänsä Jokerien uutena toimitusjohtajana viettänyt Mikkola ei ollut vielä perehtynyt seuran rahoituskuvioihin, eikä halunnut ottaa niihin kantaa. Menneiden taloussotkujen sijaan hän halusi katsoa eteenpäin.

– Nythän minä en tiedä mistään sotkuista mitään, kun me menemme eteenpäin ja menneisiin en palaa. Mutta tällä hetkellä meillä ei ole mitään sotkuja, me menemme ihan hyvin mielin eteenpäin. Ei ole mitään kommentoitavaa tuohon, Mikkola summasi Yle Urheilulle.

Mikkolan mukaan 40 prosenttia omistava Norilsk Nickel Harjavalta Oy on yhteistyökumppani muiden joukossa.

– Tietysti varmasti yksi isoimmista yhteistyökumppanirooleista, mutta yhteistyökumppani siinä, missä muutkin.

Lue myös:

Jari Kurri myi 40 prosenttia Jokerien osakkeistaan venäläisomisteiselle nikkeliyhtiölle, toimitusjohtaja eroaa

Jokereiden jättitappiot on kuitattu miljoonien eurojen pääomalainoilla, neljässä kaudessa venäläislainaa 44 miljoonaa euroa – katso tästä yhtiön hurjat taloustiedot vuosi vuodelta

Kommentti: Harkimo loi Helsingin pienestä haastajasta suurseuran, kunnes lopulta tukahdutti Jokerien sielun ja sydämen

Harkimo halusi, etteivät Venäjä-pakotteet vaikuta enää Jokereihin – Kurri ei tahtonut avata kauppasummia: "Talousasioita en kommentoi"

Jari Kurrista uusi Jokereiden omistaja – seura palaa täysin suomalaiseen omistukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat