Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Lippuluukulta seurapomoksi – Eveliina Mikkola on ensimmäinen naistoimitusjohtaja jääkiekkoliiga KHL:n seurajoukkueessa

Ensi töikseen Mikkola haluaa keskittyä kuuntelemaan faneja, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita enemmän. Pidemmän ajan tavoitteena on raivata tietä liigaan muillekin naisille.

KHL
Eveliina Mikkola
Eveliina Mikkola haluaa kehittää jatkossa koko KHL:ää.Yle

Kova kiekkoihminen ja jämäkkä johtaja. Näin kuvailee Helsingin Jokerien pääomistaja Jari Kurri seuran tuoretta toimitusjohtajaa Eveliina Mikkolaa.

Mikkola korvaa vuodesta 2014 toimitusjohtajana olleen Jukka Kohosen, joka jätti tehtävänsä maanantaina. Mikkola astui pestiinsä välittömästi – eikä puntti tutise, vaikka hän on ensimmäinen naistoimitusjohtaja jääkiekkoliiga KHL:n seurajoukkueessa.

– Se on erittäin hyvä ja merkittävä asia, ja hienoa, että se olen minä. Paineita siitä ei ole, Mikkola kertoo hyväntuulisena Yle Urheilun haastattelussa.

Mikkola uskoo, että hän voi roolissaan raivata tietä vastaaviin asemiin muillekin naisille.

– Näen, että se on ovenavaus myös KHL:n suuntaan, että naiset pääsevät hyviin asemiin, myös ehkä kehittämään myöhemmin koko liigaakin.

Lipunmyyjä palaa kotiin

Jokerit on Mikkolalle tuttu seura. Hän aloitti seurassa jo vuonna 1991, missäs muuallakaan kuin lippuluukulla myyjänä.

– Ihan käsipelillä myimme lippuja ja merkkasimme kausikortteja sekä tilasimme fanipaitoja, Mikkola muistelee 1990-luvun aikaansa Jokereissa.

Helsingin Areenan rakentamisen aikana vuonna 1997 Mikkola lähti Jokereista. Vuodesta 2012 aina toimitusjohtajana aloittamiseen asti hän työskenteli Helsingin Areenan kaupallisena johtajana. Eräänlainen kotiinpaluu herättää Mikkolassa myönteisiä tunteita.

– Erittäin innokkain mielin olen. Ihana palata Jokereihin, näen meillä paljon uusia mahdollisuuksia.

Mikkola kertoo, että hän haluaa ensi töikseen keskittyä kuuntelemaan faneja, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita enemmän. Tarkoituksena on kehittää ottelutapahtumaa pidemmälle.

Iso päivä Jokereille

Uuden toimitusjohtajan nimittämisen ohella Jokereissa tapahtui saman vuorokauden aikana paljon.

100 prosenttia Jokereista omistanut Jari Kurri myi osuudestaan 40 prosenttia osakkeistaan Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle. Kurri uskoo, että osakekauppojen ja uuden toimitusjohtajan nimittämisen myötä seurassa alkaa uusi aika.

– Tämä on hieno päivä, olen tosi tyytyväinen. "Eve" on tuttu Jokerit-piireistä vuosien takaa. Hän tuo varmasti uusia tuulia ja määrätynlaista osaamista tähän touhuun, Kurri summaa.

Lue myös:

Pääomistaja Jari Kurri sanoo, että ei tiedä Jokerien kymmenien miljoonien eurojen pääomalainojen kohtaloa: "Minä en pysty siihen kommentoimaan, koska en tiedä mitään"

Jari Kurri myi 40 prosenttia Jokerien osakkeistaan venäläisomisteiselle nikkeliyhtiölle, toimitusjohtaja eroaa

Jokereiden jättitappiot on kuitattu miljoonien eurojen pääomalainoilla, neljässä kaudessa venäläislainaa 44 miljoonaa euroa – katso tästä yhtiön hurjat taloustiedot vuosi vuodelta

Kommentti: Harkimo loi Helsingin pienestä haastajasta suurseuran, kunnes lopulta tukahdutti Jokerien sielun ja sydämen

Harkimo halusi, etteivät Venäjä-pakotteet vaikuta enää Jokereihin – Kurri ei tahtonut avata kauppasummia: "Talousasioita en kommentoi"

Jari Kurrista uusi Jokereiden omistaja – seura palaa täysin suomalaiseen omistukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat