Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Entinen sotilaskin herkistyy" – jatkopaikka MM-kisoissa avasi Kiinan kokeneen päävalmentajan kyynelkanavat, katso liikuttavat hetket

Kiina jatkaa naisten jalkapallon MM-kisoissa jälleen lohkovaiheesta eteenpäin neljännesvälieriin. Maaliton tasapeli Espanjaa vastaan herkisti päävalmentaja Jia Xiuquanin.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Jia Xiuquan oli liikuttunut joukkueensa jatkopaikasta MM-kisoissa.

Kiina ja Espanja tasasivat pisteet maalittomassa ottelussa jalkapallon naisten MM-kisojen B-lohkon päätösottelussa. Tulos tarkoitti sitä, että neljä pistettä keränneet joukkueet jatkavat lohkosta jatkopeleihin 16 parhaan joukkoon.

Espanja sijoittui lohkossa toiseksi paremman maalieronsa takia, ja Kiina on varmuudella neljän parhaan jatkoon etenevän lohkokolmosen joukossa.

Espanja hallitsi palloa 62-prosenttisesti, ja se laukoi kohti Kiinan maalia yhdeksän kertaa. Kiinalla laukauksia maalia kohti ei ollut yhtään, mutta se jaksoi puolustaa kurinalaisesti.

– Kiinalle pitää antaa tunnustus puolustuksestaan. He olivat sitkeitä, eivät antaneet periksi ja jaksoivat juosta. He sietivät painetta hyvin, ja sellaisia kohtalokkaita virheitä ei tullut kovin montaa. Maalivahti Shimeng Pengille myös pisteet, hyvä peli häneltä, Yle Urheilun asiantuntija Erkka V. Lehtola kertasi studiossa.

– Espanja söi Kiinan ainoan aseen, eli vastahyökkäykset. He puolustivat kurinalaisesti ja prässäsivät, kun he menettivät pallon. He tukehduttivat Kiinan pelin, toinen asiantuntija Maija Saari näki.

Kiina ja Espanja pelasivat 0-0 naisten jalkapallon MM-kisoissa

Vuonna 1999 MM-finaalissa Yhdysvalloille rangaistuspotkukilpailun jälkeen hävinnyt Kiina on selvinnyt jokaisella seitsemällä kerrallaan MM-kisoissa vähintään puolivälieriin. Hieman yli vuosi sitten joukkueen peräsimeen tarttunut kokenut valmentaja Jia Xiuquan oli selvästi liikuttunut joukkueensa tämänkertaisesta saavutuksesta.

– Tunteikasta on, entinen sotilaskin herkistyy, studioisäntä Sami Laine totesi Xiuquanin taustaan viitaten.

55-vuotias Xiuquan on yksi Kiinan kokeneimpia valmentajia, ja hän on ollut ehdolla Kiinan miesten pääsarjan vuoden valmentajaksi vuosina 2015 ja 2016. Ennen naisten maajoukkuetta hän valmensi Kiinan poikien alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta.

Kiina kohtaa neljännesvälierissä C- tai D-lohkon ykkösen. Kiinalaispelaajien iloa ja Xiuquanin herkkiä hetkiä pelaajien kanssa voi katsoa kuvan videota klikkaamalla.

Yle näyttää kaikki MM-kisojen 52 ottelua suorana lähetyksenä.

Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit ja kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue myös:

Katso suorana: Wendie Renardin toinen yritys toi tulosta – Ranska voittoon

Katso suorana: Norja kesti Etelä-Korean loppurynnistyksen ja eteni lohkokakkosena jatkoon

Kiina ja Espanja jäivät ilman maaleja – molemmat jatkavat B-lohkosta neljännesvälieriin

Saksa marssi helposti lohkovoittoon – Etelä-Afrikan MM-debyytti päättyi murheellisesti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat