Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät

Muuttuuko Kanadan GP:n voittaja vielä? Ferrari valitti FIA:lle Sebastian Vettelin voiton vieneestä rangaistuksesta

Ferrari-kuski Sebastian Vettel ylitti Kanadan GP:ssä maaliviivan ensimmäisenä, mutta aikasakkorangaistus pudotti hänet kakkoseksi.

urheilu
Sebastian Vettel ja Charles Leclerc Kanadan GP:n palkintojenjakotilaisuudessa.
Sebastian Vettel ja Charles Leclerc Kanadan GP:n palkintojenjakotilaisuudessa.Getty Images

Formula 1 -talli Ferrari on tehnyt valituksen moottoriurheiluliitto FIA:lle kuljettajansa Sebastian Vettelin Kanadan GP-kilpailussa saamasta rangaistuksesta.

Vettel sai viiden sekunnin aikasakkorangaistuksen. Tuomaristo katsoi hänen palanneen radalle vaarallisella tavalla Mercedes-kuski Lewis Hamiltonin eteen tehtyään virheen ja käytyään radan ulkopuolella reilut 20 kierrosta ennen maalia.

Vettel ylitti maaliviivan ensimmäisenä, mutta aikasakko tiputti hänet toiseksi Hamiltonin viedessä kisan voiton. Mercedes on voittanut nyt kauden kaikki seitsemän osakilpailua.

Sääntöjen mukaan tallilla on mahdollisuus valittaa rangaistuksesta 14 päivän sisällä, jos sen tueksi löytyy merkittäviä todisteita. Ferrari ei kommentoinut antamiaan todisteita.

Vettel oli päätöksestä raivoissaan ja kommentoi rangaistusta kilpailun ratkettua kipakasti tiimiradiossa.

– Pitää olla täysin sokea, jos luulee, että pystyn tulemaan ruoholta takaisin radalle helposti. Olin onnekas, kun en osunut muuriin. Tämä ei ole reilua, Vettel tylytti.

Rangaistus on kerännyt kritiikkiä muualtakin. Esimerkiksi F1-sarjan entiset maailmanmestarit Mario Andretti ja Nigel Mansell pitivät Kanadan GP:n tapahtumia nolona koko lajille.

Formula 1 jatkuu ensi viikonloppuna Ranskan GP:llä.

Lue myös:

Entiset kuljettajat eivät ymmärrä Sebastian Vettelin saamaa rangaistusta: ”En olisi mennyt palkintokorokkeelle, jos olisin Vettel”

Mercedes-pomo Wolff yllättyi tuomariston kohupäätöksestä, mutta katsoi sen olleen oikea

Vettelin rangaistus oli asiantuntijan mukaan imagotappio lajille – Mildh antaa kuskille synninpäästön purkauksesta: "Vettel teki sen näyttääkseen tallille, ketkä tässä oikeasti voittivat"

Karmea moka vei Vetteliltä kauden ensimmäisen voiton, Hamilton voittoon saksalaisen aikarangaistuksen turvin – "Tämä ei ole reilua!"

Vettel ei pystynyt ajamaan voittoon aikarangaistuksen takia, kiukutteli kisan jälkeen kuin pikkulapsi – näin Montrealin GP eteni

Lähteet: Reuters, Autosport

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat