Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät

Näitkö tämän liikuttavan hetken? MM-kisojen heittopussin johtaja itki vuolaasti ensimmäisestä maalista – New York Timesin toimittaja kertoi vaikuttavan taustatarinan

Thaimaan managerille edes yksi maali MM-kisoissa oli suuri hetki.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Thaimaa juhlii
Katso Thaimaa-Ruotsi -ottelun maalikooste kuvaa klikkaamalla!

Kesän jalkapallon MM-kisojen yhdeksi suurimmista puheenaiheista on noussut Thaimaan joukkue. Ensimmäisen ottelunsa Yhdysvaltoja vastaan Thaimaa hävisi MM-kisahistorian suurimmin lukemin 0–13.

Toisessa ottelussa myös Ruotsi oli vahvempi. Ruotsi jyräsi voittoon maalein 5–1. Mutta yksikin maali oli joukkueelle suuri juttu. Thaimaan Kanjana Sungngoen onnistui laukomaan pallon maaliin ottelun lisäajalla.

Etenkin yhdessä Thaimaan joukkueenjäsenessä tunteet nousivat pintaan maalin jälkeen. Thaimaan manageri Nualphan Lansam itki vuolaasti vaihtopenkillä.

Häntä pidetään suurimpana taustavaikuttajana ylipäätänsä sille, että Thaimaa pelaa nyt toista kertaa peräkkäin MM-kisoissa. 53-vuotias Lansam tunnetaan kotimaasaan nimellä Madam Pang. Hän on yhden suuren thaimaalaisen vakuutusyhtiön toimitusjohtaja. Perheyritys on myös aluillaan olevan Thaimaan naisten jalkapalloliigan sponsori.

New York Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun)maajoukkueen pelaajat ovat Lansamin yrityksessä töissä. Jos peleistä ja harjoituksista on pitkä tauko, pelaajat toimivat vakuutusmyyjinä. Kauden aikana pelaajat voivat puolestaan keskittyä jalkapalloon, koska yritys tukee heitä maksamalla silloinkin heille palkkaa.

Tunteenpurkausta Ruotsi-maalin jälkeen selitti New York Timesin toimittajan Andrew Dasin mukaan muutama asia. Yhdysvalloille kärsityn murskatappion jälkeen manageri Lansam piti pelaajat kentällä kiittämässä kannustajiaan. Lansam halusi, että päät pysyvät ylhällä karustaa tuloksesta huolimatta. Lisäksi hän oli pitänyt ennen Ruotsi-peliä innostavan palopuheen Thaimaan pelaajille kentällä.

Thaimaa juhlii
Thaimaa juhli yhtä maaliaan kuitenkin karussa tappiossa Ruotsille. Elsa/Getty Images)

– Joskus maaleja tulee ja menee MM-kisoissa, mutta tätä maalia varten kannattaa ottaa minuutti ja arvostaa vähän enemmän. Maali merkitsi Thaimaalle ja Lansamille enemmän kuin koskaan tiedämme, Das avasi tilannetta Twitterissä. (siirryt toiseen palveluun)

Thaimaan päävalmentaja Nuengruetai Srathongvian sanoi, että yksikin maali tuntui menestykseltä MM-kisoissa.

– Tämä merkitsi todella paljon, Srathongvian sanoi New York Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– Tämä tarkoitti, että meidän valmistautuminen kannatti. Maali sai meidät nauramaan, hymyilemään ja onnelliseksi.

Katso Thaimaan ja Ruotsin välisen ottelun maalikooste jutun kuvaa klikkaamalla ja näet Thaimaan tunteelliset reaktiot.

Tiistaina MM-kisoissa ratkotaan tasaisen C-lohkon jatkoonmenijät. Brasilia ja Italia kohtaavat huippukamppailussa klo 22. Ottelua voi seurata TV2:sta ja Areenasta kello 21.30. Australian ja Jamaikan ottelua voi katsoa Areenasta suorana klo 21.50 alkaen.

Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit ja kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue lisää:

Thaimaan lisäajalla syntynyt 4–1-kavennusosuma sai valmentajan lähes kyynelehtimään – Ruotsi nappasi helpon voiton ja varmisti jatkopaikan

Katso koskettava ele MM-kisojen supertähdeltä kaikkien aikojen murskavoitossa! Mestarisuosikin juhliminen myös kuohutti – seurauksena jopa tappouhkauksia asiantuntijalle

Marta teki historiaa, mutta Australia korjasi täyden pistepotin dramaattisella tavalla – katso, kuinka Brasilian kahden maalin johto suli hujauksessa

Masennuksen selättänyt maalitykki repi lapsena nukelta pään irti ja teki siitä jalkapallon – maajoukkueeseen palannut brassilegenda haluaa tarinallaan auttaa tulevia sukupolvia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat