Suora

  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Kuin savuna ilmaan

Kiinan curlingin olympiajoukkue vahvistuu suomalaisvalmentajalla – "Tämä on curlingvalmennuksen korkein koulu"

Curlingliiton valmennuspäällikkö Tomi Rantamäki vastaa jatkossa Kiinassa MD-olympiajoukkueen valmentamisesta.

curling
Tomi Rantamäki tähtää curlingjäällä.
Tomi Rantamäki Pyeongchangin olympiajäällä 2018.Javier Etxezarreta / EPA

Suomen ja Kiinan välit talviurheilulajeissa lähenevät entisestään. Suomen Curlingliiton valmennuspäällikkönä vuodesta 2014 toiminut Tomi Rantamäki on kutsuttu Kiinan curlingin olympiajoukkueen valmentajaksi.

Rantamäki aloittaa tehtävässä heinäkuun puolivälissä. Kiinassa Rantamäki vastaa MD-olympiajoukkueen valmentamisesta ja olympiajoukkueiden lupausten kehityksestä.

– Kun maailman parhaana pidetty curlingvalmentaja Peja Lindholm otti yhteyttä ja pyysi mukaan, ei päätöstä tarvinnut kauaa miettiä. Työskentely Kiinassa huippuvalmentajien kanssa on curlingvalmennuksen korkein koulu, Rantamäki sanoi Curlingliiton tiedotteessa.

Aktiiviurallaan Rantamäki edusti Suomea paricurlingissa Pyeongchangin talviolympialaisissa 2018. Rantamäki on nelinkertainen Suomen mestari.

Lue myös:

Kiinaan lähteneet suomalaisvalmentajat kertovat nyt, mitä miljardeja maksavan olympiahankkeen ytimessä oikeasti tapahtuu – Antti Leppävuori: ”Kukaan ei tiedä, mitä toiset tekevät”

"Perus-CV:llä jopa 10 000 e/kk" – Yle Urheilu selvitti, miten suomalaiset lähtivät apajille Kiinan käsittämättömään olympiahankkeeseen

Havuja 我操! Kiina yrittää leipoa maratoonareista ja soutajista hiihtosankareita, mutta syttyykö kansan hiihtohulluus presidentin käskystä?

Norjalaislegenda ja valmennusguru Hetland on hautautunut pikkukylän tunturimökkiin – maajoukkueesta lähtenyt kiistelty persoona vastaa nykyään Norjan absurdista Kiina-projektista

Kiina ostaa olympiamenestystä Vuokatista – Vuokattiin nousee noin 200 kiinalaisnuoren urheiluakatemia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat