1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Mestarien liiga

HJK kohtaa Färsaarten mestarin Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella – Päävalmentaja: "Olemme totta kai ennakkosuosikkeja"

HJK aloittaa karsinnat kotonaan 9. heinäkuuta. Se kohtaa jo toista vuotta putkeen ensimmäisellä karsintakierroksella färsaarelaisen joukkueen.

HJK aloittaa Mestarien liigan karsinnat Kuva: ÁOP

Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa jalkapallon Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella Färsaarten mestarin HB Tórshavnin.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ajoi autoa, kun arvonta suoritettiin. Tieto kulki kuitenkin nopeasti myös auton rattiin, ja päävalmentaja olikin seuransa arpaonneen tyytyväinen.

– Tietenkin kaikista kovin mahdollinen olisi ollut Puolan mestari. Kaikista joukkueista ei tietenkään tarkkaa kuvaa ole, mutta arpa on sellainen, että olemme totta kai ennakkosuosikkeja. Kaikki pelit pitää ensin pelata ja yhtään ei ole varaa millään tavalla olla ylimielinen, Koskela arvioi Yle Urheilulle.

Koskela muistuttaa, että färsaarelainen vastustaja on siinä mielessäkin mieluisa, että myös viime vuonna samassa karsintavaiheessa vastassa oli samaisen pienen saarivaltion joukkue. Tuolloin Vikingur kaatui helposti yhteismaalein 5–2.

– Osa oli viime vuonna mukana Vikingur-pelissä ja siitä voi varmaan vetää jonkinlaisia johtopäätöksiä, minkälaista pelaamista siellä sarjassa on. Itselle se on tietenkin täysin uusi tuttavuus ja tämä on eri joukkuekin, mutta on meillä hyvin tässä aikaa ottaa selvää, jotta olemme valmiita, kun peli tulee kohdalle.

HJK aloittaa kotona 9. heinäkuuta

HJK nostettiin arvonnassa korista ensimmäisenä, joten se saa aloittaa osaottelut kotonaan.

– En osaa sanoa, että onko se sen parempi tai sen huonompi. Siinä on varmaan yhtä monta näkemystä kuin on ihmisiä. Nyt aloitetaan kotona ja se on sillä selvä, Koskela toteaa.

Ottelupäivät varmistuivat vielä arvontapäivän iltana. Tórshavn saapuu Helsinkiin HJK:n vieraaksi 9. heinäkuuta. Toinen ottelu puolestaan pelataan Färsaarilla 16. heinäkuuta.

Ennen Helsingissä pelattavaa osaottelua HJK:n viimeinen Veikkausliiga-peli on 4. heinäkuuta pelattava Helsingin derby HIFK:ta vastaan. Keskittyminen Mestarien liigan karsintaan alkaakin päävalmentajan mukaan vasta tuon ottelun jälkeen.

– Joukkueella on ilman muuta aina täysi fokus seuraavassa päivässä, seuraavassa harjoituksessa ja seuraavassa pelissä, Koskela päättää.

Ensimmäisen karsintakierroksen arvonnat suoritettiin tiistaina Nyonissa Sveitsissä.

Lisätty kello 16.51 ja 18.24 karsintaotteluiden ajankohdat ja päävalmentajan kommentit.

Lue myös:

Aki Riihilahti varoittaa ammattilaisjalkapallon kuolevan pienissä maissa, jos Mestarien liigaa ei uudisteta

Upeat kuvat: Liverpool sekosi Mestarien liigan mestaruudesta, ihmiset kiipeilivät liikennemerkkien ja huoltoasemien katosten päälle nähdäkseen sankarinsa