Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä

Katso jälkipelit: Kaikkien aikojen paras teki MM-historiaa – Brasilia voittoon MM-kisojen huippupelissä

Jalkapallon naisten MM-kisojen C-lohkon päätöskierroksella kohtaavat Italia ja Brasilia. Lähetys ottelusta käynnistyy TV2:ssa kello 21.30, ja sitä voi katsoa klikkaamalla kuvan videota.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Italia MM-kisoissa 2019.

Jalkapallon naisten MM-kisojen C-lohkossa pelataan päätöskierros tiistai-iltana. Lohkoa kuudella pisteellä johtava Italia kohtaa Valenciennesissä Brasilian, joka romahti edellisessä ottelussaan kahden maalin johdosta maalin tappioon 2–3 Australiaa vastaan.

Italia löi avausottelussaan viime hetken maalilla Australian 2–1, ja Jamaika sai kyytiä peräti 5–0. Brasilian voittolukemat Jamaikaa vastaan olivat ensimmäisellä kierroksella 3–0.

Joukkueet ovat kohdaneet MM-kisahistoriassa aiemmin kerran. Vuonna 1999 Brasilia voitti Chicagossa 2–0.

Kaikkiaan maat ovat pelanneet toisiaan vastaan viidesti, ja Brasilia on voittanut joka kerralla. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa Brasiliassa vuonna 2016, ja Italia jäi kakkoseksi maalein 3–5.

Italia ei ole aiemmin vielä koskaan voittanut kaikkia alkulohkon otteluitaan, ja Brasilia taas ei ole koskaan hävinnyt kahta ottelua alkulohkovaiheessa.

Brasilian kaikki maalit turnauksessa tehnyt kokenut hyökkäysduo Marta-Cristiane nähdään avauskokoonpanossa. Heidän tarinoihinsa voi tutustua tästä ja tästä.

Marta on tehnyt urallaan MM-kisoissa 16 maalia, ja hän on tasoissa Miroslav Klosen kanssa, kun mukaan lasketaan niin miehet kuin naisetkin. Brasilialaisella on siis mahdollisuus tehdä tänään historiaa ja ottaa kärkipaikka yksin.

Lähetys ottelusta käynnistyy TV2:ssa kello 21.30, ja sitä voi seurata klikkaamalla kuvan videota. Samanaikaisesti Italia-Brasilia -ottelun kanssa pelataan myös Jamaikan ja Australian välinen kamppailu, ja sitä voi seurata Yle Areenassa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Yle näyttää kaikki MM-kisojen 52 ottelua suorana lähetyksenä.

Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit ja kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue myös:

Masennuksen selättänyt maalitykki repi lapsena nukelta pään irti ja teki siitä jalkapallon – maajoukkueeseen palannut brassilegenda haluaa tarinallaan auttaa tulevia sukupolvia

Näitkö tämän liikuttavan hetken? MM-kisojen heittopussin johtaja itki vuolaasti ensimmäisestä maalista – New York Timesin toimittaja kertoi vaikuttavan taustatarinan

Marta rikkoi MM-kisojen maaliennätyksen, mutta se ei brassitähdelle riitä – jalkapallon himotuin titteli on kiertänyt kaikkien aikojen naispelaajaa, jolle Ruotsi on kuin toinen kotimaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat