Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Lukas Hradecky haluaa nauttia Suomen kesästä – "En ole sellaista tyyppiä, joka nauttisi olla huvijahdilla Ibizalla"

Lukas Hradecky pääsee ensi kaudella toteuttamaan pikkupojan unelmaansa pelaamalla Mestarien liigassa. Pienoisen lomansa hän aikoo käyttää rentoutuen ja sopivasti urheillen.

jalkapallo
Lukas Hradecky
Lukas Hradecky nauttii lyhyestä jalkapalloilijan kesälomasta kotikonnuillaan Turussa.Kimmo Muttilainen / Yle

TURKU. Jalkapalloilija Lukas Hradecky kävelee rennosti pitkin Turun katuja. Leveä hymy paistaa kuin Hangon keksillä. Ja mikäs onkaan hymyillessä. Kausi seurajoukkue Bayer Leverkusenissa päättyi onnellisesti Saksan Bundesliigan neljänteen sijaan eli Mestarien liigaan oikeuttavaan paikkaan.

Lisäksi A-maajoukkueessa käynnissä olevat karsinnat ovat sujuneet erinomaisesti ja Suomi on kiinni EM-kisoihin oikeuttavassa paikassa neljän pelatun ottelun jälkeen.

Kausi ei kuitenkaan lähtenyt liikkeelle ruusuisasti. Hradecky joutui jättämään kaksi ensimmäistä, tappioon päättynyttä ottelua väliin kiusallisen suukystan takia.

Hänen palattuaan tositoimiin joukkueen otteet paranivat ajoittain, mutta lopulta joulun tienoilla seurajohto päätti erottaa päävalmentajansa Heiko Herrlichin. Paikan perinyt Peter Bosz onnistui kääntämään joukkueen kurssin. Kausi päättyi lopulta kuuden ottelun mittaiseen tappiottomaan putkeen, jonka aikana peräti viisi kamppailua päättyi voittoon.

– Valmentajan vaihto piristi joukkuetta. Tykkäsin vanhastakin koutsista ja ainahan potkut ovat vaikeita hetkiä seurajohdollekin. Nykyinen koutsi on johtamistyyliltään sellainen, josta erityisesti pidän. Nyt tuntuu, että pystyn parhaimpaani ja nauttimaan jalkapallosta, Hradecky kertoo.

Huuhkajien puolellakin on syytä hymyyn. Kolme edellistä ottelua ovat päättyneet voittoihin ja Hradeckyn selän takana kuparinen on ollut särkymättä. Seuraavat ottelut ovat edessä vasta syyskuussa, joten pieni breikki niistäkin tekee hyvää.

– Hetken ehtii tässä hengähtää. Alla on sen verran hyviä tuloksia, että pitää toivoa, ettei rytmi katoa. En siihen uskokaan. Tällä hetkellä koko joukkue pelaa nöyrästi Suomen lipulle ja se näkyy tulostaululla, Hradecky sanoo.

Irtiotto jalkapallosta

Ammattijalkapalloilijan kesäloma on tunnetusti sangen lyhyt. Karsintaotteluiden jälkeen Hradecky on ennättänyt nauttia lomasta viikon verran. Vapaata on vielä jäljellä parisen viikkoa ennen kuin paluu Saksaan häämöttää. Loman aikana maalivahti sanoo ottavansa totaalisen irtioton jalkapallosta.

– Viime viikonloppu meni muutamissa joukkuekavereiden häissä. Teemu Pukki sanoi tahdon ja on ollut kiva seurata, kun pitkäaikainen kaverini on saanut uuden vaihteen silmään urallaan. Varmasti perheellä ja vaimolla on siinä iso rooli. Torstaina menee puhelin loppuviikoksi kiinni ja mökillä saaristossa sauna lämpenee, Hradecky tuumaa.

Viimeiselle lomaviikolle ei ole suurempia suunnitelmia.

– Olen ihminen, joka kaipaa läheisten ja kavereiden seuraa. En ole sellaista tyyppiä, joka nauttisi olla huvijahdilla Ibizalla. Olen mieluummin Turussa. Näistä asioista rakentuu minun lomani.

Täysin ilman urheilemista Hradecky ei kuitenkaan lomaansa vietä.

– Leverkuseniin pitää lähettää loman ajalta tietoa, että olen saanut nostetuksi pulssiani ylös. Tänään on tarkoitus mennä vielä pelaamaan lätkää ja huomenna tennistä. Lätkä on hieman epätavallinen näin kesäisin, mutta Lehkosen Artturi soitteli, että kenttä olisi tyhjillään, joten pitää mennä muutama jalkakynä laittamaan sinne, Hradecky kertoo hymyillen.

Jääkiekossa Hradeckya ei saa maalin suulle.

– Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, pelkäisin kuollakseni olla siellä maalilla, vaikka olisi millaiset varusteet. Pysytään vain futiksessa maalissa.

Kovalla motivaatiolla tositoimiin

Vaikka Hradecky nauttii tällä hetkellä täysin palkein kesälomastaan, ovat puolet ajatuksista jo piakkoin alkavassa preseasonissa. Mestarien liigassa pelaaminen tuo suuren motivaatioruiskeen alkavaan kauteen. Se on ollut maalivahdin pitkäaikainen haave ja tavoite.

– Yleensä kun loma loppuu, olen suruisin mielin. Nyt on varmasti motivaatiota enemmän kuin koskaan. On kiva mennä paiskimaan hommia ja kehittymään. Uskon, että parhaat vuoteni ovat vielä edessä päin, sillä ei tässä vielä niin vanhoja olla, loppuvuodesta 30 vuotta täyttävä Hradecky sanoo.

– Pääsen todistamaan itselleni, miten pärjään aivan Euroopan huipulla. Toivottavasti vastaan tulee sellaisia joukkueita, joista jää itselle hyviä muistoja, Hradecky pohtii.

Leverkusen ylsi päättyneellä kaudella Bundesliigan neljänneksi. Eroa sarjan voittaneeseen Bayern Müncheniin oli 20 pistettä ja pronssit vieneeseen RB Leipzigiin kahdeksan pistettä. Hradecky uskoo, että hänen edustamallaan joukkueella on todellisia mahdollisuuksia parantaa sijoitusta ensi kaudella.

– Varmasti pystymme haastamaan isoimpia seuroja, jos saamme hyvän alun kauteen. Teimme muutamia hyviä täsmähankintoja joukkueeseen ja toivottavasti he onnistuvat. Meillä on kasassa todella laadukas joukkue. Uskon meidän pystyvän jopa mitalisijoille.

Lue myös:

Hradecky viihdytti toimittajia lurauttamalla pätkän Neil Diamondin klassikkokappaleesta – "Nyt ollaan täydessä iskussa"

Puolet Hradeckyn tavoitteesta on täynnä – paikka Mestarien liigassa ei tullut helpoimman kautta: "Olisi ottanut aivoon, jos Eintracht olisi vienyt meiltä paikan"

Lukas Hradeckylta todella merkittävä huomio Huuhkajien voitosta: "Vaadin tai toivon, että ihmiset osaavat arvostaa sitä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat