Mikä kaappaus! Naisleijonien pitkäaikainen hyökkääjä ja yksi kaikkien aikojen kiekkoilijoista Karoliina Rantamäki tarttui HIFK:n haaviin

41-vuotias hyökkääjä Karoliina Rantamäki palaa Suomeen. Hän on pelannut naisten pääsarjaa viimeksi kaudella 2006–07 Bluesissa.

Jääkiekon Naisten Liiga
Yhdysvaltojen Jocelyne Lamoreux ja Karoliina Rantamäki.
Karoliina Rantamäki (oik.) on tehnyt arvokisoissa 57 pistettä Suomen paidassa.EPA

Ensi kaudeksi Naisten Liigaan noussut HIFK on kaapannut riveihinsä todella kovan luokan vahvistuksen, kun hyökkääjä Karoliina Rantamäki palaa Suomeen.

Rantamäki on yksi kaikkien aikojen suomalaisista naiskiekkoilijoista. Hän on pelannut Naisleijonissa 20 vuotta. Edellisen kerran hän on edustanut Suomea arvokisoissa vuoden 2015 MM-kisoissa.

12 viime vuotta Rantamäki kiekkoili täysammattilaisena Venäjällä. Koko tuon ajan hän edusti Novgorodin joukkuetta.

Kausi 2012–13 oli Rantamäellä huikea. Hän tahkosi Venäjän liigassa 47 ottelussa tehot 71+59=130.

Suomessa Rantamäki on edustanut Kiekko-Espoota ja Bluesia. Edellisen kerran Rantamäki on pelannut naisten pääsarjassa Suomessa kaudella 2006–07.

Urallaan Rantamäki on saavuttanut kahdeksan MM-pronssia, kaksi olympiapronssia, kahdeksan Suomen mestaruutta ja yhden Venäjän mestaruuden.

HIFK tiedotti samalla, että sen ensi kauden joukkue on valmis.

Tulevalla kaudella punapaitojen riveissä kiekkoilee esimerkiksi neljä ulkomaalaispelaajaa. Heistä kaksi, puolustaja Athena Locatelli ja hyökkääjä Emmanuelle Passard, on edustanut Ranskan maajoukkuetta. Kaksikko on HIFK:n päävalmentajalle Saara Niemelle tuttu. Niemi toimi kausilla 2011–14 Ranskan maajoukkueen neuvonantajana.

HIFK pelasi viime kaudella Naisten Mestistä, mutta nousi kauden päätteeksi Naisten Liigaan, eli Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Seura perusti HIFK:n naisille tulevalle kaudelle myös akatemiajoukkueen, joka kiekkoilee Mestiksessä.

Lue myös:

Karoliina Rantamäki toteutti haaveensa Venäjällä, mutta pohtii nyt paluuta Suomeen – maajoukkuepelit nostavat yhä tunteet pintaan: "Olisinko voinut tehdä jotain toisin"

Helsingissä tehtiin pitkään työtä naisten jääkiekon hyväksi, mutta IFK:n logo toi kaivattua rahaa ja pelaajia: "Tilanne on harvinainen Suomessa"

Jääkiekkolegenda Riikka Sallinen on päättänyt lopettaa pelaajauransa – kyselyitä valmentajaksi on jo tullut, mutta nyt hän ottaa aikaa kaukalon ulkopuoliselle elämälle

Suomen kaikkien aikojen naiskiekkoilijan ura oli täysin poikkeuksellinen koko maailmassa – erikoinen yksityiskohta alleviivaa ainutlaatuista temppua

Lähteet: HIFK:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat