Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Eva Wahlström puolustaa MM-titteliään Las Vegasissa – "Minut on tehty kovia paikkoja varten"

Eva Wahlström puolustaa elokuun 2. päivänä WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-titteliään meksikolaista Yareli Lariosta vastaan.

urheilu
Nyrkkeilijä Eva Wahlström
Nyrkkeilijä Eva WahlströmLehtikuva/Heikki Saukkomaa

Nyrkkeilijä Eva Wahlström puolustaa ylemmän höyhensarjan MM-titteliään Las Vegasissa elokuussa. Kymmeneneräiseksi kaavailtu ottelu käydään Las Vegasissa Roy Jones juniorin järjestämässä illassa. Nyrkkeilylegendan yhteydenotto oli 38-vuotiaalle suomalaiselle mieluinen yllätys ja ottelupaikka toteutunut unelma.

– Yhteydenotto oli yllätys ja myös se tapa, kuinka kunnioittavasti he ovat kohdelleet minua. Olen saanut olla prosessissa koko ajan mukana. Se on ollut myös yllätys, Wahlström iloitsi.

– Kaikki haaveet ovat täyttyneet ja nyt tulee vielä lisää. Vielä tämän ikäisenä saan kokea tällaisia asioita ja samalla tuntuu, että se kova työ, jota olen tehnyt yli 20 vuotta palkitaan myös. Minut on tehty kovia paikkoja varten.

Joulukuussa Wahlström koki ammattilaisuransa ensimmäisen tappion, silloin Irlannin Katie Taylorille kevyessä sarjassa. Elokuun ottelua on valmisteltu jo tammikuusta lähtien ja lopulta sopiva aika ja vastustaja löytyivät. Elokuussa kokenut Wahlström kohtaa 21-vuotiaan meksikolaisen Yareli Larioksen. Larios on otellut ammattilaisena 16 ottelua, joista voittanut 13 ja hävinnyt kaksi. Yksi on päättynyt ratkaisemattomana.

– Larios on tosi hyvä vastustaja tähän paikkaan. Haastava, puhtaasti ammattinyrkkeilijä, joka on elänyt koko elämänsä ammattinyrkkeilijäelämää. Erittäin fiksu nyrkkeilijä, taitava ja tekninen, nuori ja vaarallinen, Wahlström analysoi.

– Tavoitteena on, että näytän parasta Evaa, mitä on koskaan ollut.

Wahlström ei halua vielä spekuloida, kuinka ottelun lopputulos vaikuttaa uran jatkoon. Yhteistyösuunnitelmia Jonesin kanssa on ja voitto toisi todennäköisesti vastaan yhden sarjan kovimmista, Yhdysvaltain Mikaela Mayerin. Wahlström on voittanut urallaan 22 ammattilaisottelua.

– Tämä ottelu, päämäärä motivoi tosi paljon. Myös se, että on uusi ympäristö, uudet ihmiset, uusi maa. Ainakin tällä hetkellä olen äärimmäisen hyvässä kunnossa. Toivotaan, että pysyn terveenä ja paikat kestävät niin tästä tulee hyvä.

Lue myös:

Wahlström sai tikkejä otsaan ja silmäkulmaan, mutta pää oli tappion jälkeen pystyssä: "Täytyy lähteä kokeilemaan, jos haluaa voittaa"

Eva Wahlströmille ammattilaisuran ensimmäinen tappio - Taylor oli suomalaista selvästi vahvempi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat