Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Huuhkajien Pyry Soiri suuntaa haastavan Itävallan-kauden jälkeen Tanskaan: "Sieltä on mahdollista ponnistaa minne vain"

Pyry Soiri myöntää, että kysyntää oli muualtakin.

jalkapallo
Pyry Soiri
Pyry Soiri taisteli pallosta Liechtensteinin Daniel Brändleä vastaan kesäkuun EM-karsintapelissä Liechtensteiniä vastaan. AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva Pyry Soiri hakee uralleen nostetta Tanskan pääsarjasta. Soirin ja tanskalaisen Esbjergin kolmivuotisesta sopimuksesta kerrottiin tiistaina.

– Valitsin seuran, koska sain sieltä hyvän fiiliksen. He osoittivat, että he ovat minusta kiinnostuneita ja he haluavat minut. Olen kuullut seurasta paljon hyvää, ja näin sen itse, kun olin siellä käymässä, Soiri kertoi puhelimitse Yle Urheilulle.

– Tanska on hyvä ponnahdusikkuna. Haluan päästä pelaamaan ja näyttämään. Odotan innolla, että pääsen seuran mukaan ja tiedän, että sieltä on mahdollista ponnistaa minne vain.

Kiinnostuneita seuroja oli enemmänkin, mutta niitä Soiri ei halua avata.

Viime kaudella Tanskan pääsarjassa pronssia napanneessa seurassa pelaavat suomalaisista entisestään Joni Kauko, Markus Halsti ja 18-vuotias puolustaja Noah Nurmi. Laitapelaaja myöntää, että suomalaispelaajat olivat osaltaan vaikuttamassa päätökseen.

– Toki. Tunnen Halstin ja Jonin hyvin ja olen kuullut heiltä hyvää. Olen nähnyt, että heillä ja seuralla on mennyt hyvin, niin kyllähän se vaikuttaa. Seura on todella ammattimainen ja heillä on todella kovat tavoitteet, mikä on minulle tärkeää. Seuralla on kova työmoraali ja kaikki haluavat jatkuvasti parantaa.

Takana haastava kausi

Viime kausi itävaltalaisessa FC Admira Wackerissa oli paitsi suomalaiselle myös seuralle hankala. Kun Soiri elokuussa liittyi joukkueen mukaan, oli itävaltalaisseura sijoittunut edelliskaudella viidenneksi ja joukkueen tilanne oli hyvä. Lopulta Admira jäi 12 joukkueen sarjassa kymmenenneksi.

– Puolivälissä vaihtui valmentaja, koska tulokset eivät olleet hyviä. Sitten se oli pelkästään säilymistä. Se vaikutti koko kauteen, emme saaneet missään vaiheessa peliä rullaamaan. Rehellisesti sanottuna kausi oli todella vaikea koko joukkueelle, Soiri summasi.

Pyry Soiri
Wienin Christopher Dibon yritti pysäyttää Pyry Soiria Itävallan liigassa lokakuussa 2018.

Keväällä Soiri katseli pelejä penkiltä ja keskittyi täysillä maajoukkuepeleihin. Italiaa vastaan hän pääsi kentälle juuri ennen päätösvihellystä, mutta Armeniaa vastaan Soiri pelasi reilut puoli tuntia ja iski Suomen 2–0-maalin.

– Meillä oli maajoukkuepelejä välissä, joten halusin keskittyä siihen, että olen niissä täydessä kunnossa. Minulla oli todella paljon aikaa treenata, joten keskityin enimmäkseen siihen. En halunnut antaa ajatuksieni karata ja alkaa miettiä tulevaa, koska olin siinä tilanteessa ja se oli minulle sellainen kokemus, Soiri kertoi.

Myös maajoukkue vaikutti päätökseen

Myös maajoukkuepelit kytivät siis takaraivossa uutta seuraa valittaessa.

– On tärkeää, että pääsee joka viikko pelaamaan, että saa paikan siellä (maajoukkueessa). Tykkään ajatella peli kerrallaan. Meillä on seuraavaksi Kreikka ja sen minä haluan hoitaa. Sen takia teinkin tämän siirron, että saisin mahdollisuuden päästä näyttämään ja olla niissä peleissä mukana auttamassa joukkuetta, Soiri sanoi.

Tanskan Superliiga käynnistyy heinäkuun puolivälissä, ja heinäkuun muuttopuuhien jälkeen Soiri pääsee heti tositoimiin. Tanskan pääsarjan lisäksi Esbjerg pelaa myös Eurooppa-liigaa.

– Heillä oli hyvä kausi ja europelit ovat iso boosti. Haluan mennä sinne auttamaan joukkuetta ja sitä kautta auttaa myös omaa peliä, Soiri päätti.

Lue myös:

Huuhkajien vakiokasvo Pyry Soiri liittyy Tanskan liigan "suomalaisjoukkueeseen"

Suomi tarrasi tiukasti kiinni lohkovoittoon – Pukin loukkaantuminen ei haitannut, kun Soiri ja Kamara osuivat

Kansojen liiga sytyttää Pyry Soirin: "Ihan siisti juttu"

Pyry Soiri jatkaa uraansa Itävallan pääsarjassa – “Sopii meille niin pelillisesti kuin luonteensakin puolesta”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat