Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Kelaustuolin kehä hajosi, Tähti pääsi kelaamaan vain satasen

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti voitti 100 metrin kilpailun ajallaan 14,24.

yleisurheilu
Leo-Pekka Tähti
Leo-Pekka Tähti kelasi nopeimman ajan Jyväskylässä 100 metrillä, mutta ei päässyt starttaamaan 400 metrille.Tomi Hänninen

Leo-Pekka Tähdelle jäi harmiteltavaa, vaikka hän pyyhälsi satasen ratakelauksen keskiviikkona Jyväskylässä aikaan 14,24. Porilainen kuvasi starttiaan heikoksi.

– Olikohan heti toisessa lyönnissä, kun pikkuisen luisti tuo vasen puoli. Kisa oli ohi sen jälkeen, kun tiesi ettei tästä mitään tule. Lopussa koetin vähän paikata, Tähti kertasi Urheiluliiton tiedotteessa.

Tähti palasi alkukesän Sveitsin-kiertueen jälkeen takaisin vanhaan kelaustuoliinsa. Sillä tulokset ovat olleet lupaavia.

– Istuinasento tässä on selkeästi parempi ja tukevampi kuin uudessa tuolissa. Siinä uudessa en ehkä pysty käyttämään lihaskapasiteettiani niin hyvin hyödyksi, T54-luokassa kelaava Tähti kertoi.

Myös 400 metriltä Tähti lähti hakemaan kovaa aikaa, mutta kelauskehän rikkoontuminen alkuverryttelyssä jätti startin väliin.

Manni kelasi varmasti ratakierroksella

T34-luokassa kelaava Henry Manni sairasteli hieman Sveitsin-kiertueen jälkeen, eikä hän ollut viime viikon Paavo Nurmen kisoissa vielä parhaimmillaan. Jyväskylässä hän kelasi satasen aikaan 16,29 ja voitti 400 metrin kisan ajalla 53,39

– Nelonen on aika varmaa suorittamista, lohjalainen tuumi tyytyväisenä.

Satasella Manni oli tyytyväinen huippunopeuteensa, mutta starttiin jäi parantamisen varaa.

– Satasella on kumminkin ollut hyviä nopeuksia, ja treeneissä ollut hyviä starttejakin. Ne pitäisi nyt vaan yhdistää kisoissa. Muutimme jonkun verran lähtötekniikkaani, joka on vielä vähän epävarmaa, eikä onnistu jokaiseen lähtöön, Manni kertoi.

Lue myös:

Neziri tykitti alle MM-rajan kauden kotimaisella kärkituloksella!

Piispanen kelasi satasen ennätyksensä – Tähti alitti 14 sekuntia

Manni kelasi Euroopan ennätyksen takaisin itselleen

SUL yhdenvertaisti linjaansa, yleisen sarjan vammaisurheilijoiden omavastuuosuuksista luovuttiin – Niemi-Nikkola: "Arvokisamatkat ovat erittäin kalliita"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat