Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Täysin mielipuolinen peli MM-jalkapallossa! Kisojen surkeimmaksi povattu Argentiina nousi uskomattomasti kolmen maalin takaa ja piti pudotuspelihaaveet elossa

Argentiina säväytti MM-kisojen alkulohkopeleissä todella komeasti, kun Skotlanti suli todellisen yllättäjän käsittelyssä.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Täysin mielipuolista! Näin Argentiina nousi tasoihin kolmen maalin takaa
Täysin mielipuolista! Näin Argentiina nousi tasoihin kolmen maalin takaa

Jalkapallon MM-kisojen D-lohkon päätöskierroksella nähtiin todella hurja kamppailu Argentiinan ja Skotlannin välillä. Skotlanti eteni jo kolmen maalin johtoon, mutta Argentiina ei luovuttanut. Milagros Menendez kavensi komeasti 74. minuutilla pelin. Sitten Florencia Bonsegundo toi kaukolaukauksellaan Argentiinan enää maalin päähän. Skotlannin maalivahti Lee Alexander ei pystynyt torjumaan vetoa.

Hurjimmaksi meno meni vielä lähempänä ottelun loppua. Argentiinalle tuomittiin pitkällisen videoarkistuksen jälkeen rangaistuspotku Skotlannin rikkeen jälkeen. Bonsegundo veti todella heikon rankkarin, jonka Alexander torjui. Rankkaria oli edeltänyt Skotlannin pelaajien todella vahva psyykkaus ja häirintä. Mutta epäonnistumisen jälkeen videotarkistusjärjestelmä VAR astui jälleen esiin. Alexanderin katsottiin rikkoneen sääntöä, jonka mukaan toisen jalan pitäisi olla maaliviivalla. Bonsegundo onnistui toisella yrittämällä.

Näin Argentiina otti huiman pelin jälkeen toisen tasapelipisteen MM-turnauksessa. Ennen kisoja Argentiinaa povattiin todelliseksi heittopussiksi. Mutta loppupeleissä Argentiina otti alkulohkossa tasapelit Japania ja Skotlantia vastaan. Lisäksi Argentiina taipui lohkovoittaja Englannille vain 0–1.

Argentiinan puolustuspelaamista hehkutettiin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Mutta päätöspelissä se onnistui myös hyökkäyspäässä. Aluksi Argentiina vyörytti ja pallo kävi kerran Skotlannin tolpassakin. Skotlanti toipui siitä ja oli ottamassa jo vahvaa otetta voitosta, kunnes Argentiina sykähti loppuhetkillä voittoon.

Kolme maalia yhdessä ottelussa on Argentiinalta jo hurja kehitysaskel, sillä ennen Ranskan MM-kisoja se oli hävinnyt kuusi ottelua MM-historiasssaan maalierolla 2–33. Ranskan kisoissa Argentiina ei ollut tehnyt maaliakaan ennen Skotlanti-peliä.

Argentiina piti myös sensaatiomaisesti haaveet MM-pudotuspeleistä elossa. Se menee 16 parhaan joukkoon, mikäli Uusi-Seelanti ja Kamerun sekä Thaimaa ja Chile pelaavat torstain päätöspeleissä tasan. Argentiina on tällä hetkellä lohkokolmosvertailussa kahdella pisteellään neljäntenä eli viimeisenä menossa pudotuspeleihin.

D-lohkon toisessa ottelussa Englanti voitti Japanin 2–0 ja otti siis ykkössijan. Japani oli toinen neljällä pistellään. MM-ensikertalaisen Skotlannin turnaus päättyi sulamisen myötä alkulohkoon. Pääset katsomaan MM-kisojen tulospalveluita ja taulukoita täältä.

Katso kooste uskomattomasta ottelusta ylhäältä jutun kuvaa klikkaamalla!

Pallonhallinta 47%-53%
Laukaukset maalia kohti 7-4
Laukaukset maalin ohi 2-3
Kulmapotkut 5-1
Paitsiot 0-3
Rikkeet 14-12
Keltaiset kortit 3-1
Puoliajan tulos: SCO 1, Argentiina 0
60' Argentiinan vaihto: sisään M. Menedez, ulos E. Banini

70' Argentiinan vaihto: sisään D. Ippolito, ulos S. Jaimes
74' Maali Argentiinalle: M. Menedez
75' Keltainen kortti: M. Larroquette, Argentiina
79' Maali Argentiinalle: Oma maali
82' Argentiinan vaihto: sisään M. Mayorga, ulos V. Santana
85' Keltainen kortti: E. Cuthbert, SCO
85' Keltainen kortti: C. Weir, SCO


90' Keltainen kortti: L. Alexander, SCO
90' Maali rangaistupotkulla Argentiinalle: F. Bonsegundo
Lopputulos: SCO 3, Argentiina 3

Lue lisää:

Ensin tulivat kyyneleet, sitten alkoi syyttely – tuomarin ratkaisut saivat karun kohtalon kokeneet Skotlannin pelaajat raivon valtaan: "Se oli täysi farssi" Argentiinan päävalmentaja pettyi, vaikka loi kaikki faktat huomioon ottaen satumaisen tarinan MM-jalkapallossa: “Tästä jäi katkeransuloinen maku"

Kommentti: Vuosia maahan tallotun Argentiinan uskomaton tasapeli oli paljon muutakin kuin piste – voisiko turhanpäiväiset vertailut Messiin jo lopettaa?

MM-turnauksen heittopussiksi povattu Argentiina kiusasi jälleen isompaansa – Jodie Taylorin kuti pelasti mestarisuosikin pistemenetykseltä

Jättiyllätys ja historiallinen avauspiste! Sinnikäs Argentiina pystyi pitämään Japanin maaleitta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat