Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät

Ensin tulivat kyyneleet, sitten alkoi syyttely – tuomarin ratkaisut saivat karun kohtalon kokeneet Skotlannin pelaajat raivon valtaan: "Se oli täysi farssi"

Skotlantilaispelaajat syyttivät tuomaritoimintaa, kun kolmen maalin johto suli dramaattisella tavalla Argentiinaa vastaan.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Lee Alexander Erin Cuthbert
Erin Cuthbert (oik.) lohduttaa maalivahti Lee Alexanderia katkeran tasapelin jälkeen.Getty Images

Skotlannin haaveet jatkopaikasta jalkapallon naisten MM-kisoissa kariutuivat tavalla, joka hakee vertaistaan MM-lopputurnausten historiassa.

Erin Cuthbert vei Skotlannin 3–0-johtoon 69. minuutilla, mutta sitten alkoi selittämätön tapahtumien sarja. Argentiina ei ollut tehnyt turnauksessa yhtään maalia, mutta teki viimeisen 20 minuutin aikana kolme.

Skotlantilaiset kyynelehtivät ottelun jälkeen vuolaasti. Kapteeni Rachel Corsie kiehui ja syytti tuomareita kolmanteen maaliin johtaneesta tapahtumasarjasta. Skotlanti oli juuri tekemässä vaihtoa, kun päätuomari Ri Hyang-ok antoikin Argentiinan jatkaa toisaalla peliä. Argentiina sai vapaapotkua seuranneesta tilanteesta rangaistuspotkun.

– Kolmas maali oli naurettava. Kaikille oli selvää, että teimme yhä vaihtoa. En ymmärrä, miten tuollainen sallitaan tällä tasolla. Puolustimme vapaapotkua ja jostain syystä tuomari antoi pelin jatkua. On todella ankaraa, että se maksoi meille jatkopaikan, Corsie laukoi BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Florencia Bonsegundo sai yrittää samaa rangaistuspotkua kahdesti ottelun loppuhetkillä. Ensimmäisen Skotlannin maalivahti Lee Alexander torjui, mutta videotarkastuksen jälkeen pallo vietiin uudelleen pilkulle. Alexanderin katsottiin rikkoneen sääntöä, jonka mukaan ainakin toisen jalan on oltava maaliviivalla potkuhetkellä.

Toista kertaa Bonsegundo ei erehtynyt. Tasoitusmaali syntyi lopulta lisäajan viidennellä minuutilla.

– Lukemattomat (tuomari)päätökset menivät turnauksessa meitä vastaan. Tätä on vaikea pukea sanoiksi, mutta tiedämme kuuluvamme tälle tasolle, pettynyt Alexander puhisi ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Shelley Kerr arvosteli pelaajien tapaan tuomaritoimintaa kovin sanakääntein.

– Tuomaritoiminta oli todella, todella huonoa. Jotkin tuomiot olivat vähintäänkin kamalia. Se oli täysi farssi, mutta ei poista sitä tosiseikkaa, että hallitsimme peliä ja päästimme kolme maalia.

Skotlantilaiset pettyivät myös lisäajan määrään. Tasoitusmaaliin johtanutta rangaistuspotkutilannetta alettiin ensimmäisen kerran tarkastelemaan videolta 86 minuutin kohdalla. Peli jatkui keskiympyrästä vasta, kun lisäaikaa oli pelattu neljä minuuttia. Ri Hyang-ok vihelsi pelin päättyneeksi viiden lisäaikaminuutin jälkeen, joten Skotlannille ei jäänyt juuri aikaa voittomaalin metsästämiseen.

Myös Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon seurasi ottelua tarkasti ja ilmaisi pettymyksensä Twitterissä sen jälkeen.

– En edelleenkään ymmärrä miten se toimii, mutta ymmärrän tarpeeksi, jotta voin sanoa vihaavani VARia, Sturgeon twiittasi ja viittasi ensimmäistä kertaa naisten kisoissa käytössä olevaan videotarkastusjärjestelmään.

Argentiina säilytti tasapelipisteen myötä mahdollisuudet edetä jatkopeleihin. Näin käy, jos Kamerun ja Uusi-Seelanti sekä Chile ja Thaimaa pelaavat omissa otteluissaan tasapelit torstaina. Skotlanti olisi voitolla ollut lähellä jatkopaikkaa, mutta jäi nyt yhdellä pisteellä lohkonsa viimeiseksi.

Lue myös:

Täysin mielipuolinen peli MM-jalkapallossa! Kisojen surkeimmaksi povattu Argentiina nousi uskomattomasti kolmen maalin takaa ja piti pudotuspelihaaveet elossa

Manchester Cityn tuore hyökkääjä viimeisteli Japanin kumoon ja Englannin lohkovoittoon – katso Ellen Whiten lähes identtiset osumat!

Lähteet: BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat