Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät

Argentiinan päävalmentaja pettyi, vaikka loi kaikki faktat huomioon ottaen satumaisen tarinan MM-jalkapallossa: “Tästä jäi katkeransuloinen maku"

Carlos Borrello oli jopa hieman pettynyt, vaikka vaikeista lähtökohdista MM-kisoihin startannut Argentiina teki hurjan nousun Skotlantia vastaan. Sen haaveet MM-pudotuspeleistä ovat jopa elossa.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Carlos Borrello
Argentiinan Carlos Borrello on todella rauhallinen valmentaja.AOP/imago sport

Naisten MM-futiksen toistaiseksi mielipuolisin ottelu nähtiin keskiviikkona, kun ennen kisoja surkeimpien joukkoon nimetty Argentiina nousi Skotlantia vastaan kolmen maalin takaa 3–3-tasapeliin.

Skotlanti meni kolmen maalin johtoon 69. minuutilla Erin Cuthbertin osumalla. Mutta sen jälkeen kymmenen minuutissa muuttui kaikki. Viisi minuuttia Cuthbertin osumasta Milagros Menendez kavensi. Siitä vain viisi minuuttia, niin Argentiina oli enää maalin päässä. Florencia Bonsegundon kaukolaukaus yllätti Skotlannin maalivahdin Lee Alexanderin.

Hulluimmaksi peli meni lähempänä loppuvihellystä. Argentiina sai rangaistuspotkun pitkällisen videotarkistuksen jälkeen. Bonsegundo epäonnistui rangaistuspotkussa, mutta videotarkisuksessa paljastui Alexanderin rike maaliviivalla. Bonsegundo onnistui toisella kerralla ja Argentiinan juhlat tasapelistä olivat valmiit.

Argentiinan päävalmentaja Carlos Borrello oli kuitenkin jäänviileä ottelun jälkeen. Hän oli jopa hieman pettynyt.

– Tämä on vaikeaa. Tästä jäi katkeransuloinen maku. Jos olisimme antaneet vielä enemmän itsestämme, olisimme voineet voittaa, Borrello sanaili todella rauhallisesti lehdistötilaisuudessa.

Tosi asiassa Argentiinan teot ovat olleet MM-kisoissa huimia. Se otti tasapelipisteen Skotlanti-pelin lisäksi 2010-luvun naisjalkapallon kestomenestyjää Japania vastaan. Etukäteen Argentiinalle ei annettu mitään mahdollisuuksia. Ennen Ranskan kisoja se oli pelannut kuusi ottelua MM-kisoissa ja maalieroksi oli muodostunut 2–33. Ranskassa se oli päästänyt ennen Skotlanti-peliä vain Englannille yhden maalin, joten puolutuspelissä oli otettu iso harppaus. Argentiina ei ollut itse ennen illan peliä tehnyt vielä yhtään osumaa.

Kukaan tuskin siis osasi odottaa, että Argentiina iskisi kolme maalia Skotlantia vastaan. Borrello myönsikin, että itse ottelun käänteet olivat hurjia.

– Tämä on uskomatonta. Mitä vaan voi tapahtua viidessä minuutissa. Skotlanti oli jo tekemässä neljättä maalia. Sitten asiat menivät toiseen suuntaan, Borrello tunnelmoi lopulta.

Kaiken Argentiinan naisten maajoukkueen tilanteesta kertoo se, että maassa naisjalkapalloilijoiden oikeuksia on poljettu jo vuosia. Kansallisella liitolla on ollut vaikeuksia maksaa noin kuuden euron päiväpalkkioita pelaajille. Vuoden 2015 jälkeen naisten maajoukkue ei pelannut peliäkään yli kahteen vuoteen.

Nyt Borrello näki valoa tunnelin päässä.

– Tarvitsemme enemmän kansainvälisiä pelejä. Meillä on vielä paljon asioita, joiden kanssa pitää työskennellä. Mutta tämä oli merkittävä buusti, Borrello totesi.

Ei ole myöskään poissuljettua, että Argentiinan jatkuisi vielä alkulohkovaiheen jälkeen pudotuspeleissä. Se menee 16 parhaan joukkoon, mikäli Uusi-Seelanti ja Kamerun sekä Thaimaa ja Chile pelaavat torstain päätöspeleissä tasan.

*Lue lisää:
*

Ensin tulivat kyyneleet, sitten alkoi syyttely – tuomarin ratkaisut saivat karun kohtalon kokeneet Skotlannin pelaajat raivon valtaan: "Se oli täysi farssi"

Täysin mielipuolinen peli MM-jalkapallossa! Kisojen surkeimmaksi povattu Argentiina nousi uskomattomasti kolmen maalin takaa ja piti pudotuspelihaaveet elossa

Kommentti: Vuosia maahan tallotun Argentiinan uskomaton tasapeli oli paljon muutakin kuin piste – voisiko turhanpäiväiset vertailut Messiin jo lopettaa?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat