Suora

  • Urheiluruutu

Puljujärvi pyytänyt siirtoa, pelaaja-agentti: ”Ei järkeä palata vanhaan”

Jesse Puljujärvi on pelannut viimeisen pelinsä Edmontonissa.

NHL
Jesse Puljujärvi
Jesse Puljujärvi kertoi kesällä, ettei halua pelata Oilers-paidassa.Getty Images

VANCOUVER. Keskiviikkona siitä tuli viimein julkista. Jesse Puljujärvi on pyytänyt kolmen vaikean Edmontonissa vietetyn vuoden jälkeen agenttinsa Markus Lehdon välityksellä siirtoa pois Edmontonista. Lehto, joka on parhaillaan Vancouverissa valmistautumassa perjantain varaustilaisuuteen, tapaa tuoreen Oilers-GM:n Ken Hollandin draftin yhteydessä keskustellakseen tilanteesta.

Lehdon mukaan päätös kypsyi jo menneen kauden aikana.

– Kauden aikana tämä ajatus alkoi itää ja olemme jo muutama viikko sitten antaneet seuran ymmärtää, että Jesse tarvitsee uuden alun. Olemme olleet aika suoria tämän suhteen. Mielestämme tässä kohtaa on parempi, että pelaaja ja seura lähtevät eri suuntiin, Lehto sanoo Yle Urheilulle.

Puljujärven aika Edmontonissa on ollut alusta asti vaikeaa. NHL:n ja AHL:n välillä matkustellut Puljujärvi on pelannut farmiliigassa pääosin hyvin, mutta NHL:ssä jääaika on ollut usein kortilla, kuten ovat olleet onnistumisetkin. Kun kunnon vastuuta ja läpimurtoa ei kuulunut menneelläkään kaudella, Puljujärven leiri alkoi miettiä uuden alun mahdollisuutta toisaalla.

Jos pelaajakauppaa ei kuulu, Puljujärvi pelaa Lehdon mukaan tulevalla kaudella Euroopassa.

– Ei ole mitään järkeä palata tilanteeseen, missä olimme viime kaudella, Lehto jatkaa pieneen rooliin viitaten.

– Eikä meillä ole mitään Edmontonia vastaan, Lehto kiirehti lisäämään.

Puljujärven siirtopyyntö tulee hieman yllätyksenä sitä taustaa vasten, että Edmontonissa vaihtui keväällä sekä päävalmentaja että GM. Puljujärvi ei siis halunnut antaa edes mahdollisuutta Ken Hollandille tai uudelle päävalmentajalle Dave Tippetille.

– On ihan loogista nyt hakea uutta alkua muualta. Olemme nähneet NHL:ssä useita tällaisia tilanteita viime vuosina, missä nuori pelaaja on halunnut lähteä hakemaan vauhtia muualta. Ja usein tällainen mahdollisuus on heille myös suotu.

Se, mihin Puljujärvi mahdollisesti päätyy, on vielä hämärän peitossa. Varmaa on vain, että ilmaiseksi Edmonton ei lahjakkaasta pelaajasta luovu. Varmaa on myös se, että vaikeuksista huolimatta ottaja Puljujärvelle löytyy helposti.

– En haluaisi tässä vaiheessa spekuloida näillä asioilla, mutta ihan kiinnostava pelimies Jesse tuntuu olevan, Lehto heitti.

Jesse Puljujärvi on pelannut Edmontonissa 139 ottelua ja tehnyt niissä tehot 17+20=37.

Lue myös:

Kommentti: Tämän kortin Puljujärvi voi käyttää vain kerran

Aleksander Barkov palkittiin NHL:n herrasmiespelaajana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat