Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut

Soita selostustoiveesi tänään suoraan radiolähetykseen ja toivo jotain ennenkuulumatonta!

Iltapäivän menoliikenteen tuskan lievitykseen voit toivoa paljon sellaistakin, mitä ei aiemmin ole kuultu. Vaikkapa Seppo Rädyn MM-kultaa.

Muu urheilu
Seppo Räty
Selostustoivekonsertissa voit toivoa vaikka Seppo Rädyn MM-kullan selostusta,AOP

Kaikilla kuulijoilla on mahdollisuus nostaa selostusherkkuja toiveiden listalta (yle.fi/aihe/puhe/selostustoivekonsertti) koko kansan kuultavaksi. Tarjolla aikaisempien selostustoivekonserttien (https://areena.yle.fi/1-4114397) tunnelmapalojen lisäksi on runsaasti uusiakin arkistolöytöjä.

Muistatko, kuinka selostajat hurrasivat, kun Seppo Räty aloitti mittavan arvokisojen mitaliputkensa maailmanmestaruudella Roomassa 1987? Vai haluatko herkutella Ella Junnilan tuoreella korkeuden Suomen ennätyksellä? Miten kansa kohisikaan, kun Topi Raitanen ja kumppanit ratkaisivat Ruotsi-ottelun voiton viime syksynä Ratinassa?

Kuinka raportoitiin Mika Halvarin kuulantyönnön MM-hallikullasta 1995? Miten toimittajat reagoivat, kun Sinikka Tyynelä pysähtyi ennen aikojaan lähes varmana voittajana Tukholman stadionilla Ruotsi-ottelun 3000 metrillä syksyllä 1977?

Ratinassa elettiin kesäkuun alussa hehkeissä EM-karsintatunnelmissa, kun Suomi kesytti Bosnia ja Herzegovinankin 2-0. Jukolan viestiä voidaan muistella myös vuodelta 1977, samoin naisten viestikultaa MM-suunnistuksen radioraportissa Tampereelta 1979.

Sylvi Saimo on yksi viidestä suomalaisesta kesäolympialaisten naiskultamitalistista. Hän meloi voittoon kotikisoissa 1952, mitä ei vielä ole muisteltu selostustoivekonserteissa. Kuulematta on myös Mikko Kolehmaisen saman urheilumuodon olympiavoiton radioselostus 1992. Vesillä koettiin riemukkaita hetkiä myös Sydneyssä 2000, kun Thomas Johanson ja Jyrki Järvi purjehtivat Suomelle olympiavoiton.

Jääkiekkoa 50 vuoden ajalta

Mäkihypyssä Lahden MM-hiihtojen sykähdyttävistä suomalaiskultamitaleista ovat yhä odottaneet vuoroaan Juhani Kärkisen ja Ensio Hyytiän kaksoisvoitto 1958 sekä Tapio Räisäsen yllätyskulta 1978. Ilmojen halki liidetään myös Calgaryn 1988 suomalaiseen joukkueolympiavoittoon, mikäli tunnelmapalalle löytyy soittaja selostustoivekonserttiin.

Jääkiekossa muistelematta ovat yhä Grenoblen 1968 Suomen historiallinen Kanadan kaato, USA:n yliopistopoikien "Miracle on ice" 1980, Kärppien SM-kulta 1981 ja Suomen kova 2-2 tasapeli isäntiä vastaan Kanada-cupissa 1991. Samoin listalta löytyvät tuoreet nuorten maailmanmestaruus sekä naisten suolaisen makea MM-hopea 2019.

Mitä merkittävää tapahtui suomalaisittain MM-alppihiihdossa 1999 päivää ennen Kalle Palanderin miesten pujottelukultaa? Ja kuinka Martti Jukola välitti fiilikset Berliinistä 1936, kun Sten Suvio saavutti Suomen ensimmäisen nyrkkeilyn olympiakullan?

Voit soittaa klo 12 alkaen tuottaja Janne Niemiselle 040-5464149 ja kertoa, mitä haluaisit lähetykseen selostustoiveiden listalta (yle.fi/aihe/puhe/selostustoivekonsertti).

Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonsertti 12. kerran Yle Puheessa tänään torstaina Mikko Hannulan juontamana klo 14.02-17.00.

Lue myös:

Gösta, Juha Tapio, Paavo Lipponen – toivotko huomenna yllätysselostajaa vai haluatko Huuhkajan, Elmo toisen tai Jäniskevennyksen?

Sinäkin voit soittaa torstaina 12. selostustoivekonsertttiin – katso toiveiden lista nyt!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat