Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yhdysvaltain entinen tähtimaalivahti hämmentää jälleen huippuottelun alla – myönsi huijanneensa Ruotsia vastaan olympialaisissa

Ottelun jälkeen Solo lyttäsi ruotsalaisten pelitavan ja sai lähteä maajoukkueesta. Sen koomin entistä tähtimaalivahtia ei ole pelikentillä nähty.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Hope Solo
Hope Solo torjui Yhdysvaltain maalilla viimeksi vuoden 2016 olympialaisten puolivälierässä Ruotsia vastaan. AOP

Yhdysvaltain monivuotinen maalivahti Hope Solo sai ainakin ruotsalaismedian jälleen kerran närkästymään paljastettuaan huijanneensa vuoden 2016 olympialaisten puolivälierässä Ruotsia vastaan.

Solon ulostulo kolme vuotta sitten tapahtuneen asian kanssa lienee harkittu, sillä Yhdysvallat ja Ruotsi ratkaisevat jalkapallon naisten MM-kisojen F-lohkon voittajan torstai-iltana Le Havressa.

Mutta mitä olympialaisten puolivälierässä sitten tapahtui?

Itse ottelu venyi aina rangaistuspotkukilpailuun, jossa Solo vaihtoi "rikkinäiset" hanskat ennen viidentenä vuorossa ollutta Lisa Dahlkvistia.

Dahlkvist joutui odottamaan pilkulla hanskojen vaihtoa, mutta ruotsalainen ei psyykkauksesta hämmentynyt, vaan ampui pallon maalin ohi Solon. Samalla Ruotsi eteni välieriin ja hallitseva maailmanmestari ja nelinkertainen olympiavoittaja Yhdysvallat lähti laulukuoroon.

Mutta psyykkausta paremmin ihmisten mieleen ovat todennäköisesti painuneet ottelun jälkimainingit. Solo nimittäin haukkui ruotsalaiset lyttyyn nimittämällä heitä muun muassa pelkureiksi ja sai lähtöpassit maajoukkueesta. Sittemmin häntä ei ole pelikentillä nähty.

Nyt Solo kuitenkin väittää, että valmentaja otti hänen hanskansa ja tärveli niitä sen verran, että Solo pystyi vaatimaan tarpeen tullen hanskojen vaihtoa.

– Joukkueenjohto oli suunnitellut kaiken ennalta. He käyttäytyivät oudosti koko ottelun. Se, että minä psyykkaisin rangaistuspotkuissa, oli osa heidän taktiikkaansa. Siksi he tuhosivat hanskani ennen ottelua tietoisesti, Solo latasi Expressenille. (siirryt toiseen palveluun)

– Olin rutinoitunut maalivahti ja ollut monesti samassa tilanteessa. Mutta annoin valmentajan sanella, mitä teen, vaikka en olisi halunnut. Minun olisi pitänyt sanoa ei.

Entinen ruotsalaispuolustaja Hanna Marklund muistutti Expressenin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että Solon ja jo silloin joukkuetta luotsanneen Jill Ellisin välit eivät ole parhaat mahdolliset.

– Täytyy muistaa, että heidän välinsä ovat rakoilleet, joten pitää olla vähän varovainen, Marklund muistutti ja kehotti suhtautumaan väitteisiin terveen kriittisesti.

Myös Ruotsia olympialaisissa luotsannut Pia Sundhage oli samoilla linjoilla.

– Olen todella kyllästynyt tähän. Yksi asia on kuitenkin varmaa. Olen työskennellyt Jill Ellisin kanssa ja kunnioitan häntä suuresti. En ikinä voisi kuvitella, että hän olisi sotkeutunut johonkin tälläiseen, Sundhage ilmoitti.

Jalkapallon naisten MM-kisojen F-lohkon päätöskamppailu Ruotsi–USA TV2 ja Areena kello 21.40 alkaen.

Lue myös:

Kommentti: MM-futiksen heittopussiksi ennustetun joukkueen huimaa urotekoa lyödään turhaan – missä oli kohtuus todella epäurheilijamaisessa hetkessä?

Hollannin puolustaja muuttui lauantaisin pojaksi ja loisti – huippuseurojen kiinnostus lopahti, kun Randyksi kutsuttu poika olikin tyttö

Nyt ei puhuta Zlatan Ibrahimovicista, vaikka tarinassa on paljon samaa – Ruotsin sanavalmis tähti haukkui maansa jalkapallon ennen kaikkien aikojen MM-kisoja

Huomiota herättävä mainoskasvo, tuntemattomia timantteja ja mysteerikuntoinen kaikkien aikojen paras – seuraa näitä tähtiä MM-kisoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat