Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hollanti hyödynsi Kanadan ohittamattoman puolustuksen haparoinnin – asiantuntija kritisoi maailman parhaan seurajoukkueen puolustajaa: "Hän katsoi molemmat maalit vierestä"

Hollannilla on aseenaan yksi MM-kisojen parhaista erikoistilannespesialisteista.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Hollanti-Kanada
Kadeisha Buchanan (oik.) näki Hollannin voittomaalin lähietäisyydeltä.Getty Images

Kanada pelasi jalkapallon naisten MM-kisoissa yli 230 minuuttia ilman yhtään päästettyä maalia, mutta ratkaisuhetkillä nollaputki katkesi ja Hollanti karkasi lohkovoittoon 2–1-lukemin.

Yle Urheilun asiantuntijoiden mukaan Kanadan pelisuunnitelma toimi myös Hollantia vastaan, mutta puolustuslinja ei ollut aivan terävimmillään. Etenkin maalivahti Stephanie Labbe ja toppari Shelina Zadorsky haparoivat Marko Salorannan mukaan useamman kerran.

Maailman parhaan seurajoukkueen Lyonin toppari Kadeisha Buchanan seurasi puolestaan molemmat Hollannin maalit lähietäisyydeltä. Lineth Beerensteynin voittomaalissa Labben ja Buchananin yhteistyö jätti toivomisen varaa.

– Totta kai Buchanan odotti, että se on veskarin pallo. Viiden metrin alueella niin onkin, mutta Buchaninin olisi pitänyt jatkaa puolustamista loppuun asti. Loistava toppari, mielestäni jopa kisojen paras, mutta tänään hän katsoi molemmat maalit vierestä, Saloranta sanoi.

Hollannin erikoistilanneässä väläytti

Kanadan nollaputken rikkojaksi nousi Hollannin toppari Anouk Dekker. Asiantuntijat nostivat osumasta peräti kolme onnistunutta suoritusta esiin. Danielle van de Donk hankki vapaapotkun, jonka Sherida Spitse lähetti maalille ja Dekker puski maaliin.

– Van de Donk osasi kalastaa vaparin neljän pelaajan prässistä. Voita jotain, kun saat pallon! Hollannin topparit näyttivät, millaisia ilmapallojen voittajia he ovat parhaimmillaan, Yle Urheilun asiantuntija Maiju Ruotsalainen listasi.

Spitse väläytti erinomaista potkutekniikkaansa, jonka kanssa vastustajat saavat pudotuspeleissä olla valppaana. Hollanti kohtaa neljännesvälierissä Japanin tiistaina.

– Hänellä on loistava potkutekniikka. Aivan maailmanluokan pelaaja noissa tilanteissa, Saloranta kehui.

Lue myös:

Nöyryyttävä oma maali oli maksaa voiton – Katso, kuinka Ajara Nchout nousi lisäajan viimeisellä minuutilla ja laukoi Kamerunin jatkopeleihin

Kanadan konkarihyökkääjän harvinainen saavutus jäi laihaksi lohduksi: Hollanti voitti tapahtumarikkaan kamppailun ja vei lohkovoiton – katso huippuhetket

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat