Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

New Orleans varasi superlahjakkuus Zion Williamsonin NBA:han ykkösvarauksella, Lauri Markkasen Bulls nappasi uuden pelintekijän

Zion Williamsonia pidetään yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimmista koripalloilijoista.

NBA
Zion Williamson
New Orleans Pelicans nappasi Zion Williamsonin NBA:n varaustilaisuudessa.Getty Images/Sarah Stier

New Orleans Pelicans varasi odotetusti Zion Williamsonin ykkösvarauksella koripalloliiga NBA:n varaustilaisuudessa Brooklynissa.

201-senttistä isoa laitahyökkääjää pidetään yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimmista koripalloilijoista, eikä New Orleansin valinta tullut kenellekään yllätyksenä. Heinäkuun alussa 19 vuotta täyttävä Williamson on kokoonsa nähden poikkeuksellisen nopea ja atleettinen pelaaja.

– En olisi uskonut, että olen tässä tilanteessa. En olisi tässä ilman äitiäni. Haluan vain kiittää häntä. Hän laittoi omat unelmansa sivuun minun unelmieni hyväksi, Williamson sanoi noustuaan lavalle valkoisessa puvussa.

Päättyneellä kaudella Williams pelasi Duken yliopistossa, jossa hän kirjautti 22,6 pistettä ja 8,9 levypalloa ottelua kohden. Hänet valittiin heti tulokaskaudellaan yliopistokoripallon kauden parhaaksi pelaajaksi.

New Orleansissa Williamsonin saapuminen aiheuttaa heti menestysodotuksia. Pelicans myi äskettäin tähtipelaajansa Anthony Davisin Los Angeles Lakersiin ja sai vastineeksi tukun pelaajia ja varausvuoroja.

Memphis Grizzlies otti kakkosvarauksella Murray Staten yliopiston Ja Morantin. New York Knicks varasi kolmannella vuorolla Duken kanadalaisen R.J. Barrettin.

Varaustilaisuudessa nähtiin myös japanilaista koripallohistoriaa, kun Washington Wizards varasi yhdeksännellä vuorolla Gonzagan yliopiston Rui Hachimuran. Hänestä tuli ensimmäinen ykköskierroksella NBA:han varattu japanilainen. Kaikkiaan Hachimurasta tulee historian kolmas japanilainen NBA-pelaaja.

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls päätyi seitsemännellä varausvuorollaan varaamaan pelintekijä Coby Whiten. Pohjois-Carolinan yliopistosta siirtyvä 19-vuotias White upotti viime kaudella yliopistosarjassa 16,1 pistettä per ottelu ja antoi 4,1 syöttöä ottelua kohden.

Bullsilla on hyviä kokemuksia Pohjois-Carolinan yliopistosta varatuista pelaajista, sillä edellisen kerran Chicagoon saapui "Tar Heelsistä" Michael Jordan vuonna 1984 numerolla kolme.

Toisella kierroksella numerolla 38 Bulls varasi sentteri Daniel Gaffordin.

– Olen hyvin innoissani heistä. White on nuori pelaaja, ja hän on sekoitus pelintekijää sekä heittävää takamiestä. Kuten tiedätte, nykyään täytyy tehdä vähän kaikkea. Hän on aika nopea ja vahva, ja hän on nuorena pelaajana sellainen, jonka tänne haluammekin, seuran varapresidentti John Paxson sanoi Bullsin lehdistötilaisuudessa (siirryt toiseen palveluun).

Lisätty 21.6.2019 kello 7.17 Williamsonin kommentit ja tieto, että Rui Hachimurasta tuli ensimmäinen japanilainen NBA:n ykköskierroksen varaus.

Lisätty kello 9.00 tiedot Chicagon varauksista.

Lue myös:

ESPN: Hurjat kaupat NBA:ssa – LeBron James saa rinnalleen supertähti Davisin

Kawhi Leonard odotetusti NBA-finaalien arvokkain pelaaja jo toisen kerran urallaan, mutta eri seurassa

Toronto riehaantui NBA-mestaruudesta – kaupunkilaiset kiipesivät tolppiin ja kylpivät kaupungintalon suihkulähteessä

Toronto Raptors teki historiaa jännitysnäytelmässä: ensimmäisenä kanadalaisjoukkueena NBA:n mestariksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat