Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Espanjan kultaiseen sukupolveen kuulunut Fernando Torres päättää pelaajauransa

Fernando Torres voitti Espanjan maajoukkueessa maailmanmestaruuden ja kaksi EM-kultaa.

jalkapallo
Fernando Torres
Fernando Torres juhli Atletico Madridissa Eurooppa liigan voittoa vuonna 2018. Getty Images/NurPhoto

Espanjalainen jalkapalloilija Fernando Torres lopettaa uransa. Hyökkääjä kertoo päätöksestään Twitterissä. 35-vuotias Torres aikoo avata lopettamispäätökseen vaikuttaneita tekijöitä tiedotustilaisuudessa Tokiossa tulevana sunnuntaina.

Torres nousi juniorina Atletico Madridin miehistöön ja iski seurassa kausina 2001–2007 yhteensä 82 maalia. Maalipyssy jatkoi uraansa nousujohteisesti Englannin Valioliigassa Liverpoolissa, jossa hän nousi nopeasti liigan eliittiin. Torres iski kaudella 2007–2008 24 osumaa ja hänestä tuli eniten maaleja Valioliigassa debyyttikaudella tehnyt ulkomaalaispelaaja.

Liverpoolista Torres siirtyi 50 miljoonan punnan siirtosummalla Chelseaan, mutta maalitahti alkoi pahasti tökkiä. Hän oli voittamassa kuitenkin Mestarien liigaa kaudella 2011–2012.

Chelseasta Torres siirtyi lainalle AC Milaniin ja vuonna 2015 takaisin kasvattajaseuraansa Atleticoon. Viimeisen kautensa Torres palloili japanilaisessa Sagan Sosussa.

Torres kuului Espanjan maajoukkueen kultaiseen sukupolveen, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 2010 ja EM-kultaa vuosina 2008 ja 2012. Hän pelasi Espanjan maajoukkueessa 110 ottelua, joissa hän viimeisteli 38 maalia.

Lue myös:

Loppuhuipennus alkaa – lue analyysit kaikista 16 parhaasta joukkueesta ja tiedät, mistä asetelmista MM-jalkapallon pudotuspelit alkavat!

Tässä ovat naisten MM-jalkapallon pudotuspeliparit – katso turnauskaavio ja lähetysajat

Kommentti: Adiós, Espanjan kultainen sukupolvi!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat