Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Kumi kuluu Ranskan GP:n paahtavassa kuumuudessa – "Renkaat ovat kilpailun aikana varmasti äärirajoilla, samoin auton jäähdytys"

Valtteri Bottas ajoi Ranskan GP:n perjantain toisissa harjoituksissa nopeinta vauhtia.

Formula 1
Ranskan GP:n ensimmäisenä harjoituspäivänä radan asvaltin lämpötila kohosi yli 50 asteeseen.
Ranskan GP:n ensimmäisenä harjoituspäivänä radan asvaltin lämpötila kohosi yli 50 asteeseen.Getty Images

Valtteri Bottas ajoi F1:n Ranskan GP:n perjantaiharjoitusten nopeimman ajan, kun hänen Mercedeksensä alle oli vaihdettu pehmeä rengasseos. Varsinkaan sunnuntain kilpailun aikana Le Castellet'ssa pehmeille renkaille tuskin on käyttöä.

Paul Ricard -radan pinnassa oli ensimmäisenä harjoituspäivänä lämpöä yli 50 astetta. Kuumuus kuluttaa kumia ankarasti.

– Harjoituksissa oli alussa hyvin liukasta, varmaan uuden asvalttipinnan takia. Pito ja auton tasapaino kuitenkin paranivat harjoitusten aikana, Bottas kehui.

Ilman lämpötilan on ennustettu sunnuntain kilpailun aikana hipovan kolmeakymmentä astetta.

– Renkaat ovat kilpailun aikana varmasti äärirajoilla, samoin auton jäähdytys. Ei Ranskan GP kuitenkaan ole ainoa kisa, joka ajetaan kuumassa säässä, Bottas kertoi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli Ranskan GP:n kahden harjoitusjakson jälkeen lyhytsanainen.

– Näemme kierrosajat, mutta ne eivät lopultakaan kerro meille paljoa. Tämä oli yksi paremmista päivistä, toisella harjoitusjaksolla yhdeksänneksi kaasutellut Räikkönen kuittasi.

Lue myös:

Lewis Hamilton jäi rutkasti Valtteri Bottakselle Ranskan GP:n toisissa harjoituksissa – suomalaiskuski hurjasteli harjoitusten kärkiajan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat