Suora

  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
  • Kielileikkejä
  • Lentopallon EM, Kreikka - Suomi
  • Johanna Bäcklund: Superäiti joka juoksi MM-kisoihin saakka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Thomson ja Heinola nousivat ykköskierroksen varauksiksi: "Jännitti ihan törkeästi"

Puolustajat Lassi Thomson ja Ville Heinola varattiin Ottawa Senatorsiin ja Winnipeg Jetsiin.

NHL
Lassi Thomson, draft 2019
Lassi Thomson yllättyi 1 .kierroksen varauksesta. Bruce Bennett/Getty Images

NHL:n varaustilaisuuden avauskierros oli suomalaisittain hieno.

Hyökkääjä Kaapo Kakko meni odotetusti toisena New York Rangersiin, mutta myöhemmin kierroksella nähtiin iloisia yllätyksiä.

Ensimmäisen kierroksen lopulle tai vasta toiselle kierrokselle etukäteen povattu puolustaja Lassi Thomson varattiin numerolla 19 Ottawa Senatorsiin. Heti seuraavalla vuorolla Winnipeg Jets varasi Lukko-puolustaja Ville Heinolan.

– Jännitti ihan törkeästi koko päivän. En pystynyt pysymään paikoillani ollenkaan. Nyt penkissä piti vielä istua reilut pari tuntia ja odottaa, Thomson kertoi Yle Urheilulle varauksen jälkeen.

Thomson ei tiennyt etukäteen, että Senators olisi hänestä näin kiinnostunut. Varaus numerolla 20 oli iloinen yllätys tamperelaiselle.

– Tuli aika tyhjä olo siitä, että tuliko nimeni oikeasti, mutta oli se ihan huikea fiilis. Vähän yllätyksenä tämä tuli itselle, en olisi uskonut. Hyvä, että tapahtui näin!

Senatorsin joukkue on viime vuosina nuorentunut. Thomson uskoo, että siinä on hänen paikkansa repäistä isoihin valoihin.

Viime kaudella Thomson pelasi kanadalaisjoukkue Kelowna Rocketsissa WHL-juniorisarjassa. Ensi kaudesta hänellä on sopimus kasvattajaseuransa Tampereen Ilveksen kanssa, mutta vielä ei tiedetä, missä hän kautensa aloittaa.

Ville Heinola
Ville Heinola varattiin numerolla 20.Jaakko Stenroos/AOP

Heinolaa povattiin etukäteen valtaosassa arvioita ykköskierroksen lopulle. Hänkin meni pari pykälää aikaisemmin kuin moni osasi odottaa.

– Ihan huikea fiilis. Kun oma nimi tuli, se oli todella uskomatonta. Siinä vähän tärisin ennen kuin menin lavalle.

Winnipeg Jets oli Heinolalle mieluinen seura. Viime kaudella Winnipegissä suomalaisista pelasivat hyökkääjä Patrik Laine ja puolustaja Sami Niku.

– Olen seurannut paljon Winnipegiä, koska Patrik Laine on pelannut siellä. Joukkue on ollut tosi kova ainakin pari viime kautta.

Heinola pelasi ensimmäisen kautensa SM-liigassa Rauman Lukon riveissä päättyneellä kaudella.

Kokonaisuutena ykköskierros oli suomalaisittain varsin hyvä. Viime vuonna Suomesta varattiin kaksi pelaajaa avauskierroksella. Kaksi vuotta sitten puolestaan oli todellinen Suomi-kiekon juhlavuosi, kun peräti kuusi pelaajaa kutsuttiin lavalle ykköskierroksella

Varauskierrokset kahdesta seitsemään käydään Vancouverissa lauantaina kello 20 alkaen Suomen aikaa.

Muokattu 22.6.2019 kello 7.22: Täydennetty Thomsonin kommentteja.

Lue myös:

Kakko jännitti loppuun asti, olisiko ykkösvaraus saatu viimein Suomeen – lavalla suomalaiselle kajahti soimaan JVG:n Ikuinen vappu: "Ei huono valinta"

Kaapo Kakko varattiin toisena NHL:ään – vasta neljäs suomalainen, joka yltää näin korkeaan varausnumeroon

Kaapo Kakon takana NHL:n ykköskierroksen varausta vaanii aliarvostettu puolustajalupaus, joka on noussut muutamassa vuodessa pienen pitäjän kasvatista Lukon vakiokokoonpanoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat