Suora

  • Dota 2: The International

Hurja keihäskisa Kuortaneella! Kirt kiskaisi hirmuheiton ja maailman kauden kärkituloksen – Oliver Helander kilpailun toinen kovalla tuloksella

Magnus Kirt kiskaisi Kuortaneen juhannuskisoissa uuden maailman kauden kärkituloksen. Katso Kirtin hirmuheitto ja Helanderin kiskaisu pääkuvana olevalta videolta.

yleisurheilu
Magnus Kirt heitti tällä viikolla jo toistamiseen yli 90 metriä.

Kuortaneen juhannuskisoissa nähtiin maailmanluokan keihäskilpailu.

Viron Magnus Kirt kiskaisi kilpailun voittoon toisen kierroksen hirmuheitollaan. 90,61 kantaneella heitollaan Kirt paransi maansa ennätystä ja maailman kauden kärkitulosta.

Kirt sai kisassa vain kaksi mitattua tulosta. Ensimmäisen heiton Kirt astui yli. Toisella syntyi kauden kärkitulos ja kolmannella hän heitti 82,75 metriä.

– Minun pitää saada tasaisuutta heittoihini. Ensimmäiset kaksi heittoa olivat ihan hyviä, mutta sen jälkeen alkoi alamäki. Minun täytyy heittää useampia pitkiä heittoja, Kirt kommentoi Yle Urheilulle kilpailun jälkeen.

Myös Suomen Oliver Helander oli hirmuiskussa. Hän kiskaisi kauden parhaakseensa tuloksen 86,93 kolmannella heittokierroksella. Tulos on myös kauden kotimainen kärkitulos.

– Se oli ihan hyvä heitto. Tänään oli vähän vaikea päivä. Ei ollut ihan yhtä hyvä vire kuin Turussa, mutta silti tuli parempi heitto tänään. Luultavasti kesän aikana tulee vielä parempia kaaria, Helander kommentoi kisan jälkeen.

Helander sijoittui kisassa toiseksi ja oli näin Kirtin lähin uhkaaja.

– Oliver heittää hyvin. Yksi vanha valmentaja Virossa sanoi minun olevan hyvä, mutta kun hän näki Helanderin heittävän, hän kertoi Oliverin olevan paras, Kirt kehui.

Helander ilmoitti kolmannen heittonsa jälkeen jättävänsä kolme viimeistä heittokierrosta väliin. Hänellä oli tuntemuksia vasemmassa kyljessä. Kilpailun jättäminen kesken oli varotoimenpide.

Katso Kirtin hirmuheitto ja Helanderin kiskaisu pääkuvana olevalta videolta.

Muut Kuortaneella mukana olleet maailman kärkiheittäjät eivät yltäneet Kirtin ja Helanderin metreille. Kilpailussa kolmanneksi heitti Saksan Andreas Hoffman tuloksella 82,82.

Keihäskisassa heitti suomalaisista Helanderin lisäksi Toni Kuusela. Hän sijoittui seitsemänneksi tuloksella 79,28. Kuusela kiskaisi parhaan heittonsa kolmannella kierroksella.

Ensimmäisellä kierroksella Kuusela heitti 78,88. Muut yritykset hän astui yli.

Päivitetty kello 18.07. Juttua täydennetty kilpailun päätyttyä.

Muokattu kello 18.22. Lisätty Kirtin ja Helanderin kommentit sekä lisätietoa Helanderin kolmen viimeisen kierroksen väliin jättämisestä.

Lue myös:

Elmo Lakalle uusi ennätys Kuortaneen pika-aitojen ensimmäisessä juoksussa – naisilla takana liikaa myötäistä

Vauhdikas 800 metrin kilpailu Kuortaneella kiritti kauden kotimaiseen kärkitulokseen ja nuorten EM-rajan rikkoutumiseen

Korkeushypyn SE-nainen Ella Junnila jätti Kuortaneella leikin kesken – syynä kiristelevä takareisi: "En halunnut lähteä riskeeraamaan"

Viron Kirt kiskaisi ensi kertaa tällä kaudella yli 90-metrisen – 32 vuotta vanha korkeusennätys oli lähellä rikkoutua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat