Hyppää sisältöön

Nyrkkeilijät aloittivat voitoilla Euroopan kisoissa

Suomalaiset aloittivat urakkansa Euroopan kisoissa nyrkkeilyssä, jousiammunnassa, ammunnassa ja pöytätenniksessä.

Muhammad Abdilrasoon voitti jo ensimmäisen ottelunsa kisoissa. Kuva: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Juhannusaattona Minskissä alkaneiden Euroopan kisojen ensimmäiset suomalaissuoritukset olivat kohtuullisen hyviä. Suomen 35 urheilijan joukkueessa on ampujia, jousiampujia, melojia, nyrkkeilijöitä, painijoita, sulkapalloilijoita, telinevoimistelijoita ja pöytätenniksen pelaajia. Karatessa ja judossa on yksittäinen osallistuja.

Suomalaisnyrkkeilijöistä kehään ovat päässeet alle 75-kiloisissa Muhammad Abdilrasoon ja alle 91-kiloisissa Krenar Aliu. Ensin mainittu kukisti avausottelussaan Slovenian Aljaz Venkon 5–0.

– Tosi hyvä matsi, sain tosi hyvin irti itsestäni. Minulla on ollut vähän vaikeuksia, mutta sain hoidettua itseni hyvin kuntoon. Katsoimme vastustajaa videolta valmentajan kanssa, laadimme hyvän taktiikan ja toteutetimme sen, Abdilrasoon sanoi Olympiakomitean verkkosivuilla.

Toisessa ottelussaan Abdilrasoon kärsi 0–5-tappion Ukrainan Oleksandr Khyzhniakille.

Mira Potkonen aloittaa urakkansa keskiviikkona. Kuva: Getty Images

Aliun voitto Romanian Alberto Birosta oli tiukempi, mutta lukemat 3–2 tiesivät suomalaisen etenemistä 16 parhaan joukkoon.

– Vastustaja oli minulle täysin tuntematon kaveri, ja se on aina vaikea tilanne. Etukäsi toimi hyvin. Pyrin vain pitämään perusasiat mielessä. Kyllä tässä matsissa kokemukseni oli ratkaisevassa roolissa, seuraavan kerran sunnuntaina kehään nouseva Aliu sanoi.

Euroopan kisojen nyrkkeilyt ovat samalla lajin tämän vuoden EM-kilpailut. Suomen menestyneet naisiskijät Mira Potkonen ja Elina Gustafsson pääsivät suoraan puolivälieriin, jotka mitellään keskiviikkona.

Judossa ja pöytätenniksessä tappiot

Jousiammunnassa tähdättiin ranking-kierrokset, joiden perusteella määritellään vastustajat pudotuskaavioihin. Suomalaisista parhaiten sijoittui Mikko Juutilainen, joka oli taljajousessa 14:s tuloksella 683. Samuli Piippo oli tähtäinjousessa 36:s ja Taru Kuoppa naisten ranking-kilpailun 23:s.

Piippo ja Kuoppa osallistuivat lisäksi sekaparikilpailuun, jonka ensimmäisellä kierroksella kaatui Viro 6–0. Suomalaiskaksikon matka tyssäsi toisen kierroksen 1–5-tappioon Turkille.

Ilmakiväärin sekakilpailussa Suomen pari Emmi Hyrkäs - Juho Kurki jäi kauas finaalipaikasta. Heidän sijoituksensa oli 27:s. Pöytätenniksessä Anna Kirichenko hävisi ensimmäisellä kierroksella Britannian Tin-Tin Holle erin 4–0. Judossa Katri Kakko hävisi waza-arilla Azerbaidzhanin Gultaj Mammadalijevalle.

Satu Mäkelä-Nummela oli trap-ammunnan karsinnan kuudes ja Marika Salmi yhdestoista. Vesa Törnroos jäi miesten trapin karsinnan viimeiseksi. Pöytätenniksessä Benedek Olah aloittaa kisaurakkansa Italian Mihai Bobocicaa vastaan.

Lue myös:

Naisnyrkkeilijöiden määrä kasvaa merkittävästi olympia-Tokiossa 2020 – kaksi uutta painoluokkaa lisää

Entinen jääkiekkoilija Emma Terho oli mukana työryhmässä, joka suositti kansainvälisen nyrkkeilyliiton sulkemista Tokion olympialaisista

Jousiammunnan olympiaedustuspaikoista kova kilpa Suomessa, paikkaa tavoittelee kaksi ampujaa Oulun Jousimiehistä

Suomen Euroopan kisojen joukkueessa kaksi olympiamitalistia

Paino putosi 23 kiloa, mystinen kipu vei sairaalaan – Vesa Törnroos ei ehkä koskaan tervehdy, mutta tähtää arvokisamitaliin

Satu Mäkelä-Nummela saa maailmancupin voitosta rahan sijaan pehmolelun tai kukkapuskan – "Palat on jotenkin aina täytynyt survoa paikoilleen"

Suomen pöytätennisjoukkue karsiutui täpärästi EM-kisoista – Olah harmitteli, kun suuri rankingpistepotti Tokiota varten meni sivu suun