Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus

Saksa ei ole päästänyt MM-viheriöllä vielä maaliakaan, mutta joukkue ei silti vakuuta: "Pitää ilman muuta parantaa, jos meinaa mennä loppuun asti"

Saksa kukisti Nigerian 3–0 jalkapallon naisten MM-kisojen neljännesvälierässä, mutta maailmanrankingin kakkosen otteet eivät vakuuttaneet.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Saksan naisten jalkapallomaajoukkue
Sara Däbritz (oikealla) juhli joukkuetovereidensa kanssa 2–0-osumaa. Getty images

Saksa eteni odotetusti jalkapallon naisten MM-kilpailujen puolivälieriin, kun se kukisti neljännesvälierässä Nigerian 3–0.

Kaikki ottelunsa voittanut joukkue ei ole toistaiseksi päästänyt MM-turnauksessa yhtään osumaa omiin ja maaleja se on iskenyt neljässä ottelussa yhdeksän. Tästä huolimatta joukkueen esitys ei vakuuttanut Yle Urheilun asiantuntijoita.

– Pitää ilman muuta parantaa, jos meinaa mennä loppuun asti. Moni pelaajista on suhteellisen kokematon MM-tasolla, vaikka he eivät nuoria pelaajia olekaan, Marko Saloranta huomautti.

– Saksa puolustaa tiiviisti, mutta kun he lähtevät hyökkäämään, laitapakit nostavat korkealle ylös ja keskikentän keskusta pudottaa alas. Saksa pyrkii pääsemään vastustajien hyökkääjien ohi luomaan ylivoimaa, mutta tässä Saksa ei ole ollut kovin hyvä. Heidän pitää saada neljä vastaan kolme tilanteista enemmän irti, Maiju Ruotsalainen pohti.

– Vastassa olisi kolmen alakerta, missä on keskikentän keskustan pelaaja, joka ei ole ihan paras puolustamaan. Nigeria ei ole tänään pystynyt iskemään, mutta varmasti joku maa pystyy, jos Saksa näin jatkaa.

Saksan puolivälierävastus onkin varmuudella kovempi, sillä se tulee otteluparista Kanada–Ruotsi.

– Kanadalla on todella juoksuvoimaiset hyökkääjät ja heidän kymppipelaajansa (Jessie) Fleming pystyy juoksemaan Saksan laitapakkien noustessa vapaaksi jääneisiin tiloihin. Molempia laitapakkeja ei voi nostaa noin leveälle ja ylös yhtä aikaa, jos vastustajalla on kaksi hyökkääjä, Saloranta sanoi.

Kaikesta huolimatta asiantuntijat olivat luottavaisia, että joukkueen peli paranee.

–Saksa on tunnettu siitä, että ne pystyvät turnauksen aikana parantamaan omaa tekemistään. Minulla on kova luotto, että näillä yksilöillä he pystyvät tasoaan nostamaan, Ruotsalainen uskoi.

VAR-tuomiot puhuttivat jälleen

Ensimmäistä kertaa naisten arvokisoissa käytössä oleva videotuomarointijärjestelmä jätti jälleen puhuttavaa. Saksan ensimmäistä osumaa tarkastettiin videolta mahdollisen paitsion takia, ja toisen osumansa Saksa teki rangaistuspotkusta, joka oltiin tuomittu sille VAR-tarkistuksen jälkeen.

– Nigeria olisi voinut purkaa tilanteen. Harmi, että tällä tasolla tulee vielä näitä, että pallosta potkaistaan ohi ja sen takia pallo pilkulle. Aika turha pilkku ja harmi pelin kannalta, Maiju Ruotsalainen pohti.

Lue myös:

Saksa eteni odotetusti puolivälieriin, Superhaukkojen liito loppui – katso puhuttavat VAR-tuomiot

MM-kisojen kohusääntö muuttuu kesken kisojen – Kansainvälinen jalkapalloliitto huolestui maalivahtien mahdollisista ulosajoista

Tässä ovat naisten MM-jalkapallon pudotuspeliparit – katso turnauskaavio ja lähetysajat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat