Suora

 • Dota 2: The International -loppuottelu
 • Rallin MM, Saksa, Power Stage - live
 • Tulosten takana: minä Antti Ruuskanen
 • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
 • Annimari Korte haluaa näyttää epäilijöille että he ovat väärässä. Hänelle mikään ei ole mahdotonta
 • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 1
 • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 2
 • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
 • Urheiluruutu

Velipoika Julius rauhoitteli, kun nimi ei heti kuulunut Vancouverissa – vaikean kauden pelannut JYP-kasvatti ei halua kiirehtiä NHL-ympyröihin

Anttoni Hongan nappasi kolmannella kierroksella Carolina Hurricanes.

NHL
Anttoni Honka
Anttoni Honka nautti täysillä NHL:n varaustilaisuudessa lauantaina. Kevin Light/Getty Images

Vielä viime syksynä JYP-kasvatti Anttoni Honka keikkui ensimmäisen kierroksen varauksena useimmissa vuoden 2019 NHL-varaustilaisuuden arvioissa. Puolustaja varattiin lopulta kolmannella kierroksella numerolla 83 Carolina Hurricanesiin.

– Kyllähän sitä ehti vähän odottamaan, mutta nyt on kaikki hyvin, 18-vuotias Honka huokaisi Yle Urheilulle tilaisuuden päätyttyä.

Syy pieneen pudotukseen varausjärjestyksessä löytyy viime kaudesta, joka oli nuorelle jyväskyläläiselle vaikea. Hongalla oli kuitenkin hyvin tiedossa, että Vancouverissa oman nimen kuulemiseen saattaa mennä hetki.

– Kauden alku ei ollut hyvä ja itseluottamus ei ollut sitä mitä piti olla. Loppua kohti alkoi paranemaan ja kyllä sen ymmärsi, ettei nyt tule niin korkeaa varausta.

Honka pelasi viime kauden alun JYPissä, mutta puolustaja lähetettiin hakemaan tuntumaa Mestis-seura KeuPa HT:een. Loppukaudella mies kiekkoili Mikkelin Jukureissa. Tammikuussa Honka voitti Pikkuleijonissa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

"Olen vain yrittänyt nauttia"

Honka ei kuitenkaan ollut Vancouverissa suu mutrussa – päinvastoin. Carolinan varaus osasi iloita hurlumheistä Vancouverin varaustilaisuudessa.

– Onhan tämä hieno tapahtuma. Täällä on paljon kaikenlaista, mitä en ole aikaisemmin kokenut. Olen vain yrittänyt nauttia, Honka myhäili helpottuneena.

Anttoni Honka
Anttoni Honka pelasi Jukuri-paidassa viime kaudella 11 ottelua.AOP

Anttoni Hongan veli Julius Honka varattiin viisi vuotta sitten ensimmäisellä kierroksella numerolla 14. Vanhempi Honka on pelannut Dallas Starsissa muutaman kauden ajan kuitenkaan vakiinnuttamatta paikkaansa joukkueessa.

Velipoika oli myös mukana Vancouverissa ja jakoi ohjeita pikkuveljelleen, kun varausta ei vielä heti kuulunut

– Julius kertoi, että ”ota nyt ihan rauhassa, ei tässä mitään hätää ole". Siistiä, että hän on mukana, Honka naurahti.

Carolinassa riittää kovia suomalaisia pelimiehiä. Seuran tähtien Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen lisäksi joukkueessa kiekkoilevat myös Janne Kuokkanen ja Aleksi Saarela. Carolina Hurricanes uskoo suomalaiseen osaamiseen, sillä se nappasi lauantaina kolmannella kierroksella myös Patrik Puistolan.

Honka aikoo pelata vielä ensi kauden JYPin riveissä, eikä mies ole kiirehtimässä taalaliigaan. NHL-paikan vakiinnuttamiseen Honka on varannut aikaa.

– Kyllä siinä pari kolme vuotta menee vielä, Honka arvioi.

Immonen ja Perrin näyttäneet suuntaa

NHL-jäille murtautuminen vaatii hurjan työmäärän. Siitä hyvää oppia Honka on saanut JYPin pukuhuoneesta, jossa viime kaudella kiekkoilivat kokeneet konkarit Jarkko Immonen ja Eric Perrin.

– Perriniä ja Immosta kun katsoo, niin pystyy näkemään, miten arki hoidetaan ja miten olla joka päivä täydessä tehossa. Minun pitää kehittää vielä kokonaisvaltaista pelaamista, Honka pohtii.

Anttoni Honka kuuluu kiekkoperheeseen, jossa jokainen neljästä veljeksestä kiekkoili nuoruudessa. Idoli tulee kuitenkin Ruotsista.

Erik Karlsson on suurin esikuvani. Siinä on hyvä esimerkki siitä, kuinka luistelu ja taistelu yhdistyvät. Hän myös hyvä hyökkäyspäässä, Honka hehkuttaa.

Suomalaispelaajia varattiin juhannusviikonloppuna NHL:ään 22 kappaletta. Tällä vuosikymmenellä vain vuonna 2017 suomalaisia varattiin enemmän, jolloin lukema oli 23.

Lisätty 23.6.2019 kello 11.52 Anttoni Honka voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa tammikuussa.

Lue myös:

NHL:n varaustilaisuus oli Suomelle toiseksi paras 2010-luvulla – vain mieletön huippuvuosi 2017 edellä

Hughesin varannut New Jersey Devils aloitti pelaajakaupat: hankki huippupakki Subbanin Nashville Predatorsista

Antti Tuomisto valittiin ainoana suomalaisena NHL:n toisella varauskierroksella – Puistola ja Honka Ahon ja Teräväisen seuraksi Carolinaan

Sedinin veljesten nimet nousevat Canucksin kotihallin kattoon: "Mahtava kunnianosoitus"

Kommentti: Härmäläinen lätkähurmos sai jatkoa Vancouverissa, kun Kaapo Kakon nimi kuulutettiin ämyreistä – ”Mitä te siellä Pohjolassa teette?”

Rangersin suomalainen pelaajatarkkailija haltioissaan Kakosta: "Koen, että hän on valmis pelaamaan NHL:ssä jo ensi kaudella"

Thomson ja Heinola nousivat ykköskierroksen varauksiksi: "Jännitti ihan törkeästi"

Kakko jännitti loppuun asti, olisiko ykkösvaraus saatu viimein Suomeen – lavalla suomalaiselle kajahti soimaan JVG:n Ikuinen vappu: "Ei huono valinta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat