Loistovire jatkui myös loppuottelussa – uransa parasta tennistä pelaavalle Emil Ruusuvuorelle tärkeä turnausvoitto: "Ei olisi paljon paremmin voinut mennä"

Emil Ruusuvuori nappasi uransa ensimmäisen Challenger-tason turnausvoiton Uzbekistanin Ferganassa.

tennis
Emil Ruusuvuori.
Emil Ruusuvuori nappasi ensimmäisen kaksinpelin turnausvoittonsa Challenger-tasolla.AOP

Emil Ruusuvuori on voittanut uransa ensimmäisen tenniksen ATP Challenger -tason kaksinpeliturnauksen. Ruusuvuori, 20, löi loppuottelussa Uzbekistanin Ferganassa Dominikaanisen tasavallan Roberto Cid Subervin suoraan kahdessa erässä lukemin 6–3, 6–2.

ATP-listan sijalla 410 oleva Ruusuvuori on ollut hyvässä iskussa koko viikon, ja sama meno sai jatkoa myös loppuottelussa. Maailmanlistan sijalta 340 löytyvä Cid Subervi jäi alakynteen heti alussa, kun väkevästi startannut suomalainen rynnisti 3–0-johtoon. Helsinkiläinen onnistui selvittämään Cid Subervin murtoyritykset, ja lopulta erä kirjattiin Ruusuvuorelle 6–3.

Toisessa erässä Ruusuvuori mursi vastustajansa syötön lukemissa 2–2, ja murto onnistui uudelleen tilanteessa 4–2 todella pitkän taistelun jälkeen. Suomalainen piti viimeisenkin oman syöttönsä, ja näin hän pääsi juhlimaan maukasta voittoa ja 7200 dollarin palkintorahapottia.

– Mielettömän hyvät fiilikset totta kai. Viikko oli kokonaisuutena superhyvä, Ruusuvuori jutteli Yle Urheilulle.

Ruusuvuoren suunnitelma oli pelata aggressiivisesti, ja se onnistui. Lyöntipituus pysyi hyvänä koko ajan, syöttö kulki ja vastustaja jäi ahdinkoon.

– Eilinen kolmetuntinen välierä oli fyysisesti aika raaka, ja se otti veronsa. Alkulämmittelyissä tuntui jaloissa ja kropassa, mutta kaveri ei aloittanut kovin hyvin ja sain sen alun pelattua onnistuneesti. Pää ja peli pysyivät kasassa, ja pystyin pitämään sen johdon loppuun saakka. Ei olisi paljon paremmin voinut mennä.

– Olen ollut samoissa kisoissa hänen kanssaan, ja tiesin hänen olevan fyysinen pelaaja, joka juoksee ja puolustaa. Yritin olla aggressiivinen ja pitää pelin omassa hallinnassa. Kun hänen kanssaan ei lähde juoksukisaan mukaan, asiat voi tehdä aika paljon helpommaksi itselleen, Ruusuvuori kertasi.

Parasta pöydässä

Peli on kulkenut viime viikkoina hyvin, ja Ferganan nappionnistuminen oli luontevaa seurausta sille. Turnausvoitto antaa paljon itseluottamusta jatkoa ajatellen, ja helsinkiläinen kokeekin pelaavansa nyt uransa parasta tennistä.

– Kyllähän se antaa tosi ison itseluottamuspiikin, kun tietää, että pystyy voittamaan noita kavereita ja noin monta peliä putkeen. Tämä auttaa myös rankingin kanssa, ja kun uudella rankingilla pääsee suoraan haastajakisoihin mukaan, se on iso juttu.

– Sain pari viikkoa sitten villin kortin ATP250-turnauksen karsintoihin, ja sain siellä hyvän pelin. Olen saanut jokaiselta viikolta nyt jotain, ja täällä sain ne palaset loksahtamaan kohdalleen. Se on niin pienistä asioista kiinni. Oli hyvä fiilis pelata matsi kerrallaan, ja tykkäsin myös olosuhteista.

Ruusuvuori pelaa kesällä myös Suomessa, sillä hänet nähdään heinäkuun lopulla Tampere Openissa mukana. Aivan ensimmäinen asia on kuitenkin hengähtää hieman kiivaan tahdin keskellä.

– Nyt on huiliviikko, ja sen jälkeen treenataan. Ennen Tampereen kisaa on kaksi turnausta Euroopassa joko Saksassa tai Italiassa. Tampereen jälkeen mennään samaa rataa, haastajakisoja ja jotain liigamatseja Saksassa. Kovia pelejä on tiedossa.

Ruusuvuori on ensimmäinen suomalainen Challenger-tason kaksinpelivoittaja sitten vuoden 2013 ja Jarkko Niemisen, joka voitti Helsingin turnauksen. Ferganassa turnauksen oli aiemmin suomalaisista onnistunut voittamaan Tuomas Ketola vuonna 2003.

Ruusuvuoren, Niemisen ja Ketolan lisäksi suomalaispelaajista historian saatossa Challenger-kisan ovat voittaneet Veli Paloheimo, Olli Rahnasto, Ville Liukko, Leo Palin ja Aki Rahunen.

Uutista päivitetty kello 15.20: lisätty Ruusuvuoren kommentteja.

Lue myös:

Huippuvireinen Ruusuvuori taisteli tiensä loppuotteluun: "Peli on tuntunut todella hyvältä"

Emil Ruusuvuori mainiossa vireessä Uzbekistanissa – raivasi tiensä välieriin

Andy Murray ja Lopez pudottivat Kontisen ja Peersin finaalista Lontoon nurmella

Lähteet: Tennisliiton tiedote.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat