MM-kisoista pudonneessa joukkueessa kuohahti – Nigerian pelaajat uhkasivat jäädä hotelliin maksamattomien palkkioiden takia

Nigerian naisten jalkapallomaajoukkue esitti taas yhden mielenilmauksen, kun heidän palkkioitaan ei oltu maksettu.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Nigeria maajoukkue MM2019
Nigerian pelaajat kiittivät kapteeni Desire Oparanozien johdolla kannattajiaan Saksa-tappion jälkeen.Maja Hitij/Getty Images

Lauantaina jalkapallon MM-kisoista pudonneen Nigerian riveissä on kuohahtanut. Nigerian pelaajat uhkasivat jäädä hotelliin Saksalle kärsityn neljännesvälierätappion jälkeen.

Yksi Nigerian pelaajista kertoi ESPN:lle, että maan liitto oli joukkueen pelaajille velkaa Gambia- ja Senegal-otteluista kahden vuoden takaa. Nigerian liiton olisi pitänyt maksaa pelaajille yhteensä 2 miljoonaa Nigerian nairaa eli noin 4875 euroa. Pelaajien mukaan liitto oli maksanut vain puolet summasta. Lisäksi heidän mielestä liitto ei ollut maksanut viittä päivärahaa MM-kisojen ajalta.

– Ennen MM-kisoja pyysimme palaveria liiton kanssa, jotta voisimme puhua kisabonuksista. He tekivät samalla tavalla miesten kanssa viime vuonna. Liitto ei välittänyt kirjeestä. Kukaan ei sanonut mitään ennen kuin nyt, nimettömästi esiintyvä Nigerian pelaaja kommentoi ESPN:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Nigerian jalkapalloliiton puheenjohtajan Amaju Pinnickin mukaan liitto on maksanut kaikki erääntyneet palkkiot.

– Ainoa jäljellä oleva on Fifan osallistumisrraha, jonka saa vasta syyskuussa Fifalta. Mutta pelaajat inttävät haluvansa rahat. He ovat puhuneet Kamerunin ja Ranskan pelaajien kanssa, jotka ovat kertoneet saaneensa jo rahat, Pinnick sanoi.

BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)pelaajat ja liitto pitivät palaverin selkkauksen jälkeen. Sen seurauksena liitto maksoi myös vuonna 2016 erääntyneet palkkiot. Nigerian joukkue on sunnuntain aikana päässyt lähtemään hotellistaan Ranskassa Grenoblessa. Mutta väännön takia kolme pelaajaa myöhästyi lennoiltaan takaisin seurajoukkueisiin.

Nigerian naisten maajoukkue ei protestoi ensimmäistä kertaa palkkioista. Vuonna 2016 Nigeria voitti Afrikan mestaruuden kaatamalla Kamerunin finaalissa. Sen jälkeen joukkue palasi kotiin ja piti mielenosoituksen pääkaupunki Abujan kaduilla. Silloinkin he vaativat liittoa maksamaan palkkiot. Jo vuonna 2004 Nigerian joukkue myös istui kolme päivää hotellilla Afrikan mestaruskisojen jälkeen, kunnes palkkioista päästiin sopuun.

Nigeria taipui lauantaina neljännesvälierissä Saksalle maalein 0–3.

MM-kisojen neljännesvälierä Ranska–Brasilia su 23.6 klo 22. Suora lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 21.25 alkaen. Päivän toinen neljännesvälierä, Englanti-Kamerun, klo 18.30. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 18.15 alkaen.

Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit sekä kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue lisää:

Saksa ei ole päästänyt MM-viheriöllä vielä maaliakaan, mutta joukkue ei silti vakuuta: "Pitää ilman muuta parantaa, jos meinaa mennä loppuun asti"

Saksa eteni odotetusti puolivälieriin, Superhaukkojen liito loppui – katso puhuttavat VAR-tuomiot

Maailmanlopun kylästä noussut puolustaja häikäisee maaleillaan MM-kisoissa – isän yllättävä kuolema muutti elämän vain kahdeksanvuotiaana

Suomen kaataja laskee harjoituksissa lampaita ja fanittaa yllättävää hotellinaapuriaan – joukkuekaveri repi Karen Carneyn autosta, kun masennus sai vihaamaan jalkapalloa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat