Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Selittääkö otteluohjelman oikku Yhdysvaltojen pelaajaruletin? Espanja voi vain arvuutella, millaisen kokoonpanon turnauksen suursuosikki lähettää kentälle

Espanja on huilannut peräti kolme päivää pidempään kuin maanantain neljännesvälierävastus Yhdysvallat.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Ali Krieger
Ali Kriegerin mielestä Yhdysvallat voisi lähettä kentälle kaksi maailman parasta joukkuetta.Getty Images

Hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat jyräsi jalkapallon naisten MM-kisojen alkulohkossa voitosta voittoon näytöstyyliin. Jotain päävalmentaja Jill Ellisin käytettävissä olevan pelaajamateriaalin laajuudesta kertoo se, että jokainen kenttäpelaaja sai vyölleen peliminuutteja alkulohkon otteluissa.

Tähtihyökkääjä Alex Morgan teki viisi maalia Thaimaata vastaan, mutta istui koko Chile-ottelun penkillä. Alkulohkon päätöspelissä Ruotsia vastaan hänet otettiin vaihtoon jo puoliajalla. Isoimmista nimistä myös esimerkiksi Megan Rapinoe ja Carli Lloyd ovat kuluttaneet vaihtopenkkiä, kun Ellis on antanut peliaikaa tasaisesti koko ryhmälleen.

– Jos turnauksessa haluaa mennä pitkälle, pitää olla tuoreita jalkoja. Tarvitsemme kaikkia pelaajia. Se auttaa kokonaisuutta, kun pelaajat saavat minuutteja alle ja perhoset ovat poissa vatsasta, Yhdysvallat maailmanmestariksi jo neljä vuotta sitten luotsannut Ellis sanoi New York Timesille (siirryt toiseen palveluun).

Ellisille pelaajien kierrättämisessä ei tosin ole mitään uutta. Yhdysvallat pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen MM-turnausta toukokuussa New Jerseyssä. Meksiko kaatui 3–0, ja Ellis teki puoliajalla peräti kuusi vaihtoa. Kentän jättivät silloinkin muun muassa Morgan ja Rapinoe.

– Meillä on kaksi avauskokoonpanoa, Morgan naureskeli harjoitusottelun jälkeen.

Virginia Torrecilla
Espanjan Virginia Torrecillaa eivät yhdysvaltalaispelaajien lausunnot kiinnosta.Getty Images

Espanja uudessa tilanteessa

Puolustaja Ali Krieger jatkoi Morganin aloittamalla linjalla Ranskassa, kun Yhdysvallat oli kaatanut Chilen alkulohkon ottelussa 3–0.

– Meillä on maailman paras ja maailman toiseksi paras joukkue, hän totesi lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvallat kohtaa Espanjan neljännesvälierässään maanantaina. Ellisin valitsema peluutustapa on perusteltavissa ainakin sillä, että Yhdysvalloilla on ennen Reimsissä pelattavaa ottelua vain kolme välipäivää, kun taas Espanjalla niitä on peräti kuusi.

Espanjan keskikenttäpelaaja Virginia Torrecilla aloitti henkisen sodankäynnin hyvissä ajoin lauantain lehdistötilaisuudessa. Espanjalaistoimittaja kysyi Torrecillalta, mitä mieltä hän on Kriegerin ehkä hieman ylimielisistä lausunnoista.

– Kuka hän on? En tunne häntä. Tiedämme, että he ovat parempia, mutta se ei tarkoita, ettemmekö voisi voittaa, Torrecilla kuittasi ilmeenkään värähtämättä (siirryt toiseen palveluun).

Espanjalle tilanne on uusi, sillä maa pelaa ensimmäistä kertaa historiassaan naisten MM-kisojen pudotuspeleissä.

– Kohtaamme maailman parhaan joukkueen, mutta tilastot on tehty rikottaviksi. Jos näemme vain valkoisia paitoja ilman tähtipelaajien nimiä, voimme haastaa heidät, päävalmentaja Jorge Vilda sanoi Marcan (siirryt toiseen palveluun) mukaan lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvaltojen ja Espanjan neljännesvälieräottelu pelataan maanantaina Reimsissä kello 19. Suoraa lähetystä voi seurata TV2:ssa ja Areenassa kello 18.40 alkaen.

Yle näyttää suorana kaikki MM-kisojen ottelut. Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit sekä kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue myös:

Ranskalle taipunut Brasilia osoitti, että naisten jalkapallo kehittyy myös Euroopan ulkopuolella – asiantuntijat hehkuttivat: "Ylivoimaisesti paras ja vauhdikkain ottelu"

MM-kisaemännällä hikinen ilta – Brasilia taipui vasta jatkoajan jälkeen, katso kotiyleisön sytyttänyt kapteenin ratkaisuosuma

Kommentti: Kamerunin oikuttelevat pelaajat lytännyt raju puheenvuoro oli aiheellinen – kohuottelu tiivisti paljon puhutun tuomarityöskentelyn ongelmat

"Me pelasimme reilusti" – Kamerunin päävalmentaja syytti erotuomaria vääristä tuomioista, kiisti rasismisyytökset ja kielsi pelaajiensa lopettaneen pelaamisen

Kohuottelun jälkipyykki alkoi välittömästi – Englannin päävalmentaja hiiltyi täysin ja laukoi hurjia kommentteja: "Tuollainen käytös ei kuulu jalkapalloon"

Täysi kaaos! MM-kisojen pudotuspeli keskeytyi useaan kertaan – itkuiset Kamerunin pelaajat eivät suostuneet jatkamaan peliä videotarkistuksen jälkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat