Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Huima jännitysnäytelmä! Petteri Koposen Bayern München juhlii koripallon Saksan mestaruutta

Bayern München kaatoi Alba Berliinin Saksan koripalloliigan kolmannessa loppuottelussa ja eteni Saksan mestariksi puhtaalla pelillä.

koripallo
Bayern München mestaruus
Bayern München juhlii toista perättäistä Saksan koripalloliigan mestaruuttaan.Getty Images

Suomalaiskoripalloilija Petteri Koposen edustama Bayern München juhlii Saksan mestaruutta. Müncheniläiset kaatoivat Alba Berlinin loppuottelusarjassa puhtaasti 3–0.

München aloitti kolmannen finaaliottelun ensimmäisen neljänneksen pirteästi ja johti ottelua alkupuolella. Tilanne kuitenkin kääntyi ja keltapaitaiset berliiniläiset veivät ensimmäisen kymmenen minuuttia lukemin 22–15.

Toisella neljänneksellä Alba onnistui pitämään johtonsa, eikä München pystynyt tavoittamaan vierasjoukkuetta. Bayern virkistyi kolmannella kymmenminuuttisella ja teki vieraita enemmän pisteitä, muttei kuitenkaan tarpeeksi tavoittamaan berliiniläisiä.

Viimeisellä neljänneksellä müncheniläiset lähtivät taistelemaan mestaruudesta oikein urakalla. Kotijoukkue tuli ryminällä tasatilanteeseen, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä vain hieman yli 2 minuuttia.

ALBA pääsi ohittamaan vielä Münchenin kolmella pisteellä, mutta ottelun kovin pistemies, Bayernin Vladimir Lucic onnistui kolmen pisteen heitossaan ja toi kotijoukkueen tasatilanteeseen vain 40 sekuntia ennen peliajan loppua.

München oli onnistua ratkaisemaan ottelun aivan viime sekunnilla. Pallo upposi koriin kuitenkin vasta varsinaisen peliajan päättymisen jälkeen ja peli eteni jatkoajalle tilanteessa 76–76.

Jatkoaika pelattiin müncheniläisten komennossa, eivätkä berliiniläiset onnistuneet enää haastamaan kotijoukkuetta tosissaan. Bayern München voitti lopulta lukemin 93–88.

Petteri Koponen
Petteri Koponen pääsi nostelemaan mestaruuspokaalia heti ensimmäisenä Bayern-vuonnaan.Imago sport/AOP

Müncheniläiset juhlivat Saksan mestaruutta toista kertaa peräkkäin.

Koponen sai kolmannessa loppuottelussa peliaikaa 9 minuttia ja 42 sekuntia. Suomalainen teki ottelussa yhden pisteen, joka syntyi vapaaheitosta. Sen lisäksi hän kirjasi itselleen yhden syötön ja yhden levypallon.

Lue myös:

Petteri Koposen Bayern München on voiton päässä Saksan koripallomestaruudesta – saattaa juhlia jo sunnuntaina kotikentällään

Petteri Koposen Bayern aloittaa Bundesliigan finaalit – "Nyt olisi hyvä mahdollisuus mennä päätyyn asti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat