Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Kohuottelun jälkipyykki alkoi välittömästi – Englannin päävalmentaja hiiltyi täysin ja laukoi hurjia kommentteja: "Tuollainen käytös ei kuulu jalkapalloon"

Englannin päävalmentaja Phil Neville kävi todella kuumana naisten MM-jalkapallon sekasortoisen Kamerun-ottelun jälkeen.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Phil Neville
Phil Neville ei voinut ymmärtää Kamerunin pelaajien käytöstä.AOP

Englanti eteni jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälieriin, mutta suurimman huomion sunnuntain ottelussa vei Kamerunin pelaajien erikoinen käytös.

Kamerunilaiset eivät sulattaneet kiinalaisen erotuomarin päätöksiä, vaan protestoivat voimakkaasti eivätkä suostuneet jatkaamaan peliä, kun Ellen Whiten maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen. Sama ralli jatkui toisella puoliajalla, kun Ajara Nchoutin kavennusosuma hylättiin VAR-tarkastuksella.

Englannin päävalmentaja Phil Neville laukoi ottelun jälkeen kovia kommentteja englantilaismedialle.

– Se ei tuntunut jalkapallolta. Tuollainen käytös ei kuulu jalkapalloon. Tämä näkyy koko maailmalle! Minä en nauttinut siitä, pelaajani eivät nauttineet siitä. Juniorit näkevät tuollaista käytöstä ja se ei ole oikein, Neville sanoi Guardianin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Kamerun MM2019
Katso Kamerunin protestoinnit kuvaa klikkaamalla

Nevilleltä kysyttiin, tunsiko hän sympatiaa Kamerunin pelaajia kohtaan. Vastaus oli suora.

– En yhtään! Olen ylpeä siitä, että pelaajani pitivät päät kylminä ja pelasivat jalkapalloa.

Ottelussa nähtiin peräti neljä VAR-tarkastusta. Kahden maalitilanteen lisäksi videolta tarkasteltiin Englannin mahdollista rangaistuspotkua ja Kamerunin mahdollista ulosajoa. Kumpaakaan ei lopulta tuomittu.

– Luulen, että tuomari sääli heitä, koska meidän olisi pitänyt saada rangaistuspotku ja heidän punainen kortti. Emme olleet ajoittain varmoja, jatkuuko peli ollenkaan, Neville laukoi epäuskoisena BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Yritämme nostattaa naisten jalkapalloa, tehdä siitä suurempaa ja parempaa. Ei ole hyvä asia, että tuollaiset kuvat ja käytös leviävät ympäri maailman. Tyttäreni haluaa jalkapalloilijaksi, mutta jos hän näkee tällaista, niin hän ajattelee, että haluaa pelata mielummin verkkopalloa, Neville jatkoi.

Englanti voitti Valenciennesissä pelatun ottelun 3–0 ja kohtaa puolivälierissä Norjan.

Yle näyttää suorana kaikki MM-kisojen ottelut. Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit sekä kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue myös:

Katso suorana: Kapteeni Amanda Henry teki Ranskan voittomaalin jatkoajalla – Brasilia kotimatkalle

Täysi kaaos! MM-kisojen pudotuspeli keskeytyi useaan kertaan – itkuiset Kamerunin pelaajat eivät suostuneet jatkamaan peliä videotarkistuksen jälkeen

Tätä näkee jalkapallossa harvoin! Englanti löysi reiän Kamerunin muurista ja iski erikoisen johtomaalin

MM-kisoista pudonneessa joukkueessa kuohahti – Nigerian pelaajat uhkasivat jäädä hotelliin maksamattomien palkkioiden takia

Maailmanlopun kylästä noussut puolustaja häikäisee maaleillaan MM-kisoissa – isän yllättävä kuolema muutti elämän vain kahdeksanvuotiaana

Suomen kaataja laskee harjoituksissa lampaita ja fanittaa yllättävää hotellinaapuriaan – joukkuekaveri repi Karen Carneyn autosta, kun masennus sai vihaamaan jalkapalloa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat