Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.
  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti

Ranskalle taipunut Brasilia osoitti, että naisten jalkapallo kehittyy myös Euroopan ulkopuolella – asiantuntijat hehkuttivat: "Ylivoimaisesti paras ja vauhdikkain ottelu"

Ennakkosuosikki Ranska joutui tekemään täyden työn, että se onnistui kukistamaan Brasilian jatkoajan jälkeen 2–1 MM-neljännesvälierässä.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Valerie Gauvin
Valerie Gauvin iski Ranskan avausmaalin. Getty Images

Ranska tarjosi kotiyleisölle viihdettä koko rahan edestä, kun se kukisti Brasilian jatkoajan päätteeksi 2–1 ja eteni jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälieriin.

Jos Kamerunin ja Englannin välinen kamppailu sai Englannin päävalmentaja Phil Nevillen hiiltymään ja syyttämään Kamerunia naisten jalkapallon maineen pilaamisesta, oli Brasilian ja Ranskan välinen mittelö täysin toista maata.

–Ylivoimaisesti paras, vauhdikkain ja laadukkain ottelu kisoissa tähän asti. Näimme monta hyvää suoritusta jo varsinaisella peliajalla. Uhrautuvaisuudesta paras taidonnäyte jatkoajalla oli Griedge Mbock Bathyn pelastus maaliviivalta, Yle Urheilun asiantuntija Maiju Ruotsalainen hehkutti.

– Tästä ottelusta jäi hyvä fiilis. Todella vauhdikas ottelu ja paljon tapahtumia, mentiin päästä päähän. Molemmille joukkueille tuli virheitä, minkä vuoksi ottelusta tuli mielenkiintoinen ja vauhdikas. Molemmat reagoivat toistensa pelaamiseen, Tiina Gustafsson jatkoi.

Erityisesti pelin tempo vakuutti asiantuntijat.

– Jos joku kotikatsomoissa vielä ajattelee, että huippujalkapalloa voi pelata pelkästään katselemalla, tässä nähtiin, mikä on todellisuudessa vauhti. Hyvää pelinrakentelua varsinkin Brasilialta ja hyvää laitapelaamista. Hyviä yksilösuorituksia. Hieno ottelu tarjosi kaikkea tuutin täydeltä. Nautimme, Ruotsalainen ylisti.

Taso noussut myös Euroopan ulkopuolella

Ennakkoon heikommaksi povattu Brasilia esitti ottelussa turnauksen parasta peliään ja tarjosi MM-mitaliehdokkaaksi nostetulle kisaemännälle kelvon vastuksen.

– Brasilia saa olla ylpeä tämän päivän suorituksesta. Joukkue oli todellinen yllättäjä. Olemme paljon puhuneet, että naisten jalkapallo on mennyt Euroopassa eteenpäin, mutta kyllä muutkin tulevat perässä ja osa ehkä jopa edellä, Ruotsalainen sanoi.

Asiantuntijat olivat kuitenkin epäileväisiä, että Brasilian puhti olisi riittänyt puolivälierässä. Ranska saa mitä todennäköisimmin vastaansa hallitsevan mestarin Yhdysvallat, sillä puolivälierävastus tulee otteluparista Yhdysvallat–Espanja.

– USA on dominoinut alkulohkon pelejä. He ovat monipuolisesti vahva joukkue, heillä on todella laaja rosteri ja he ovat pystyneet lepuuttamaan tähtipelaajiaan. Uskon, että USA:n tahti tulee jatkumaan myös Espanjaa vastaan, Tiina Gustafsson ennakoi.

Lue myös:

MM-kisaemännällä hikinen ilta – Brasilia taipui vasta jatkoajan jälkeen, katso kotiyleisön sytyttänyt kapteenin ratkaisuosuma VAR varasti jälleen show'n, Ranskan avausmaali hylättiin videotarkistuksen jälkeen – katso puhuttava tilanne

Kohuottelun jälkipyykki alkoi välittömästi – Englannin päävalmentaja hiiltyi täysin ja laukoi hurjia kommentteja: "Tuollainen käytös ei kuulu jalkapalloon"

"Me pelasimme reilusti" – Kamerunin päävalmentaja syytti erotuomaria vääristä tuomioista, kiisti rasismisyytökset ja kielsi pelaajiensa lopettaneen pelaamisen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat