Hyppää sisältöön

Brasilian kokenut tähtikolmikkokaan ei ole ikuinen – katso kaikkien aikojen pelaajan koskettava puheenvuoro pikkutytöille: "Itkekää alussa, jotta voitte hymyillä lopussa"

Viisi MM-lopputurnausta yhdessä pelannut kolmikko Marta, Cristiane ja Formiga ei pelaa yhdessä enää neljän vuoden päästä.

Marta
Katso Martan tunteellinen viesti kuvaa klikkaamalla

Vaikka brasilialaistähti Martan MM-turnaus päättyi neljännesvälieriin Brasilian hävittyä Ranskalle sunnuntai-iltana 1–2, jäivät hänen suorituksensa historiankirjoihin. 33-vuotias rikkoi MM-kisojen maaliennätyksen, kun hän nosti kahdella osumallaan uransa maalisaldon seitsemääntoista.

– Teimme kaikkemme ja olen ylpeä joukkueesta. Taistelimme kovasti. Tiesimme, että tästä tulee vaikea ottelu, kun vastassa oli yksi maailman parhaista joukkueista ja heidän kotiyleisönsä, Marta sanoi ruotsalaiselle Aftonbladetille tunteikkaana. (siirryt toiseen palveluun)

Viidennen MM-turnauksensa päättymisen jälkeen Marta lähetti viestin nuorille brasilialaisnaisille televisiokameran välityksellä.

– Kyse on siitä, että halutaan enemmän, harjoitellaan enemmän ja pidetään itsestä huolta enemmän. Ollaan valmiita pelaamaan 90 minuuttia ja 30 minuutin jatkoaika päälle. Sitä pyydän tytöiltä, Marta aloitti puheenvuoronsa.

– Naisten pelin selviytyminen riippuu teistä, joten ajatelkaa ja arvostakaa sitä enemmän. Itkekää alussa, jotta voitte hymyillä lopussa.

Sunnuntai-ilta Le Havressa merkitsi yhden aikakauden loppua brasilialaisessa jalkapallossa. Viisi MM-lopputurnausta yhdessä pelannut kolmikko Marta, Cristiane ja Formiga ei pelaa yhdessä enää neljän vuoden päästä.

Seitsemissä MM-kisoissa pelannut Formiga on kaikkien aikojen vanhin MM-turnauksessa pelannut nainen. 41-vuotias PSG:n luottopelaaja ei enää aio jatkaa pelaamista MM-tasolla. Marta, 33 ja Cristiane, 34, sen sijaan eivät ole vahvistaneet tai kieltäneet uran jatkumista, kertoo brasilialainen O Globo -sivusto. (siirryt toiseen palveluun)

Marta

Martaa pidetään yleisesti maailman kaikkien aikojen parhaana naisjalkapalloilijana. Hän on ollut Brasilian maajoukkueen kirkkain tähti siitä asti, kun hän johdatti joukkueensa MM-loppuotteluun vuonna 2007. Hän teki turnauksessa peräti seitsemän maalia.

Martan pitkäaikainen hyökkääjäpari Cristiane ylistää ESPN:lle joukkuetoveriaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Martan kanssa pelaaminen 15-vuotiaasta asti on ollut helppoa. Minun ei tarvitse puhua hänen kanssaan, vain katsoa. Hän ymmärtää, miten ja mihin haluan pallon. Hänen kanssaan on todella helppoa pelata, Cristiane sanoi.

Ruotsissa pitkään pelannut Marta kertoo Aftonbladetille, että hän haluaa jatkaa uraansa Brasilian maajoukkueessa ensi kesänä pelattavaan olympiaturnaukseen asti.

Brasilian pudottua jatkosta Martalle oli selvää, mitä joukkuetta hän kannustaa.

– Ruotsi pelaa Kanadaa vastaan ja toivon, että se voittaa Kanadan. Nyt olen Ruotsin puolella, Marta sanoi.

Kanada kohtaa Ruotsin MM-kisojen neljännesvälierissä ma 24.6. kello 22.00. Suora lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 21.25.

Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit sekä kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue myös:

MM-kisojen tuoreesta kaikkien aikojen maaliennätyksesta löytyy mielenkiintoinen yksityiskohta: “Monella olisi saattanut puntti tutista” – Sankari heitti itse piikin tasa-arvosta

Häikäisevää jalkapallohistoriaa! Näin Brasilian supertähti Marta nousi kaikkien aikojen maalintekijäksi MM-kisoissa, tuloksesta silti kirvelevä

Masennuksen selättänyt maalitykki repi lapsena nukelta pään irti ja teki siitä jalkapallon – maajoukkueeseen palannut brassilegenda haluaa tarinallaan auttaa tulevia sukupolvia

Marta teki historiaa, mutta Australia korjasi täyden pistepotin dramaattisella tavalla – katso, kuinka Brasilian kahden maalin johto suli hujauksessa