Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Petteri Forsell on varma Huuhkajien EM-paikasta – omat kuviot ensi kaudeksi ovat vielä auki

Forsell pitää varmana, että Huuhkajien lento vie ensi vuoden EM-kisoihin.

Petteri Forsell
Petteri Forsell.
"On helpompaa ylläpitää kuntoa kuin lähteä taas nollasta", sanoo Petteri Forsell, joka ei halua kesälläkään pitkää taukoa jalkapallosta.Petri Kuikka / Yle

Kokkolalaislähtöinen jalkapalloilija Petteri Forsell ei vielä tiedä, missä pelaa ensi kaudella.

Forsellilla on voimassa oleva sopimus viime kauden seuransa MKS Miedź Legnican kanssa. Joukkue kuitenkin putosi Puolan pääsarjasta ja Forsell haluaisi jatkaa korkeimmalla mahdollisella tasolla. Jatkon selviämisen aikataulu on täysin auki.

Takana on pitkä kausi, paljon pelejä ja peliaikaa. Ensimmäistä kertaa tuntuikin hyvältä päästä lomailemaan vähän, mutta pitkiä taukoja jalkapallosta Forsell ei halua.

– Jos ei tee mitään, joutuu rakentamaan kunnon uudestaan. On helpompaa ylläpitää kuntoa kuin lähteä taas nollasta.

Nyt viikon, puolentoista tauon aikanakin Forsell ehti harrastaa muuta urheilua.

– En tykkää olla paikallaan. Kyllä siinäkin lepää, kun saa tehdä kivoja juttuja ja mulle urheilujutut on tosi kivoja.

Jalkapallo on sekä ammatti että harrastus

Forsellille jalkapallo on paitsi ammatti ja intohimo, myös harrastus. Potkimassa käyminen on ajanviettoa, jota hän harrastaa yksin tai kavereiden kanssa, kuten on harrastanut pikkupojasta asti. Junnuna hän treenasi aamusta iltaan: Kippari-hallissa, kotona ja kotipihalla.

– En mä silloin ajatellut, että käyn sen takia potkiin, että musta tulis hyvä pelaaja. Se oli harrastus ja ajanviettotapa. Mutta oli siitä aika paljon hyötyäkin.

Isä korjasi treenin jäljiltä terassin ikkunat kahdesti, mutta päätti kolmannella kerralla ottaa ne pois kokonaan

Petteri Forsell sanoo pelanneensa puolitoista viime vuotta elämänsä parasta jalkapalloa. Siihen on johtanut hyvän roolin saaminen Puolassa, ja myös maajoukkuetehtävät auttoivat.

– Kyllä se on aika paljon kiinni siitä että valmentaja luottaa suhun ja antaa hyvän roolin. Ainakin mulla tulee sitä kautta tulosta.

Valmennus motivoitunut, pelaajat samalla viivalla

Maajoukkueessa paikkansa vakiinnuttanut KPV-kasvatti on tyytyväinen maajoukkueen viimeaikaisiin tuloksiin. Hän on varma, että Huuhkajat pelaa EM-kisoissa 2020.

Menestystä selittää hänen mukaansa hyvä valmennus ja joukkuehenki: uudet pelaajat ovat tervetulleita ja kaikilla on hyvä olla.

– Kaikki ovat samalla viivalla, siellä ei sooloile kukaan. Hyväkäytöksisiä ja kivoja ihmisiä, siellä on vain helppo olla ja se näkyy.

Suurin muutos hänen aiempiin kokemuksiinsa nähden on kuitenkin tapahtunut valmennuksessa:

– Valmennus on tosi motivoitunut viemään Suomen jalkapalloa eteenpäin. Se näkyy palavereissa, vastustajien skouttaamisessa ja kaikessa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat