Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Tällaista tenniksen superpäivää harvoin näkee: Harvinainen suomalaisvoitto, konkarit juhlivat, upea paluu kentille ja uusi maailmanlistan ykkönen

Tenniskentillä vietettiin eilen harvinaisen mielenkiintoista sunnuntaita. Tässä jutussa on koottu supersunnuntain huippuhetkiä yhteen.

tennis

1

Emil Ruusuvuori
AOP

Emil Ruusuvuorelle ensimmäinen Challenger-turnausvoitto

Emil Ruusuvuori voitti ensimmäisenä suomalaisena sitten Jarkko Niemisen ATP-haastajatason turnauksen. 20-vuotias Ruusuvuori oli Uzbekistanin Ferganassa pelatun turnauksen loppuottelussa ylivoimainen. Hän kukisti Dominikaanisen tasavallan Roberto Cid Subervin 6–3, 6–2.

Kaikkiaan Ruusuvuori voitti turnauksessa kuusi ottelua. Hänen rankingsijoituksensa nousi 110 pykälää ja on nyt tasan 300.

Ruusuvuori on yksi Suomen useista tenniksen huippulupauksista. Hän voitti syksyllä 2017 ITF:n Junior Mastersin, jossa oli mukana kauden kahdeksan parasta junioria. Joku on saattanut odottaa Ruusuvuorelta nopeampaa nousua kohti maailman huippua, mutta kilpailu on äärimmäisen kovaa. Ruusuvuori on hyvällä tiellä ja ensimmäinen Challenger-voitto on iso askel eteenpäin.

2

Roger Federer
Getty Images

Roger Federer voitti Hallen turnauksen jo kymmenennen kerran

Roger Federer on tehnyt niin paljon ennätyksiä ja saavuttanut kaikenlaisia asioita tenniskentillä, että harvoin hän tekee enää mitään sellaista, mikä olisi hänelle uutta. Sunnuntaina sellainen hetki kuitenkin koettiin. Federer voitti kymmenennen kerran Hallen ATP-turnauksen. Se oli ensimmäinen kerta, kun hän voitti jonkin turnauksen kymmenennen kerran.

Hallen ruohoturnaus on yksi Federerin suosikkiturnauksista ja toiminut aina hyvänä valmistautumisena kohti Wimbledonia. 37-vuotias Federer lähtee jälleen kerran Wimbledoniin hyvässä iskussa.

Kaikkiaan sveitsiläislegenda on voittanut 102 ATP-turnausta. Jimmy Connorsin ennätys on 109.

3

Feliciano Lopez
Getty Images

Feliciano Lopezin uskomaton viikonloppu

Toinen 37-vuotias konkari, espanjalainen Feliciano Lopez pelasi uskomattoman viikon Queen's Clubin perinteisessä ruohoturnauksessa Lontoossa.

Lopez on nykyään Madridin Masters-turnauksen turnausjohtaja. Hänen oma peliuransa on ollut vääjäämättömästi laskusuunnassa. Lopez oli voittanut ennen Queen's Clubia vain kolme ottelua ATP-kiertueella tämän vuoden puolella. Hän ei olisi päässyt mukaan turnaukseen ilman villiä korttia, mutta Queen's Clubin kahden vuoden takaiselle mestarille sellainen annettiin.

Lopez näytti, että ruoholla peli kulkee edelleen. Hän kruunasi satumaisen viikkonsa voittamalla sekä kaksin- että nelinpelin. Viikonlopun ohjelma espanjalaisella oli hurja. Lauantaina hän pääsi kentälle kello 16 jälkeen. Ensin hän pelasi pitkän kolmieräisen kaksinpelin välieräottelun. Seuraavaksi ohjelmassa oli kesken jääneen nelinpelin puolivälierän pelaaminen loppuun Andy Murrayn parina, ja illan huipensi nelinpelin välierä Henri Kontista ja John Peersiä vastaan.

Kaikki ottelut sujuivat voitokkaasti, joten sunnuntaina oli edessä kaksi finaalia. Nekin molemmat Lopez voitti tiukkojen taisteluiden jälkeen.

4

Andy Murray ja Feliciano Lopez
Getty Images

Andy Murrayn voitokas paluu kentille

Feliciano Lopezin voitto nelinpelissä oli merkittävä myös toisella tavalla. Lopez pelasi Andy Murrayn parina. Murrayn paluu kentille oli varsinkin etukäteen Queen's Clubin suurin puheenaihe. Lonkkaleikkauksessa tammikuussa käynyt entinen maailmanlistan ykkönen puhui jo uran lopettamisesta, mutta leikkaus onnistui hyvin ja nyt hän palasi kentille nelinpelissä.

Paluu oli suuri menestys, kun tuloksena oli turnausvoitto. Murray pelaa nelinpeliä myös Wimbledonissa. Omassa BBC:n kolumnissaan (siirryt toiseen palveluun)Murray sanoi, ettei aio kiirehtiä paluuta kaksinpeliin.

5

Ashleigh Barty
Getty Images

Ashleigh Barty nousi maailmanlistan ykköseksi

Naisten maailmanlistalla saatiin uusi ykköspelaaja, kun Ashleigh Barty syrjäytti Naomi Osakan. Ranskan avointen mestari voitti sunnuntaina Birminghamin finaalin, ja se riitti nostamaan hänet ykköseksi.

Bartysta tuli toinen australialainen naispelaaja ja kaikkiaan 27. pelaaja naisten maailmanlistan ykkösenä. Naisten rankinglistan historia ulottuu vuoteen 1975.

Bartyn nousu tenniksen huipulle on ollut upea. Muutama vuosi sitten hän lopetti tenniksen kokonaan ja keskittyi krikettiin. Nyt klassista tennistä pelaava 23-vuotias Barty on maailman ykkönen.

Lue myös:

Loistovire jatkui myös loppuottelussa – uransa parasta tennistä pelaavalle Emil Ruusuvuorelle tärkeä turnausvoitto: "Ei olisi paljon paremmin voinut mennä"

Roger Federer voitti Hallen nurmella jo kymmenennen kaksinpelimestaruutensa

Feliciano Lopezilla uskomaton päivä Lontoossa: ensin kaksinpelin voittajaksi ja sitten kuukausien tauolta palanneen Andy Murrayn kanssa nelinpelin mestariksi

Paluu kriketistä tennikseen kannatti – Bartysta tulee toinen australialainen maailmanlistan kärkinainen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme