Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Suomessa pelannut Kamerunin tähti paljasti valmentajan rajun syytöksen keskellä käsittämätöntä kaaosta – sekavista hetkistä tulossa rangaistus, Fifan pomo hehkutti kohujoukkuetta

Afrikan jalkapalloliitto haluaa langettaa Kamerunin joukkueelle rangaistuksen huonosta käytöksestä. Fifan pääsihteeri Fatma Samoura iloitsi Kamerunin esiintymisestä MM-viheriöillä.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Kamerun Englanti
Tuomari Qin Liang yritti saada kamerunilaisia jatkamaan peliä avauspuoliajalla laihoin tuloksin.Robert Cianflone/Getty Images

Naisten MM-jalkapallon toistaiseksi puhutuin hetki koettiin sunnuntaina Kamerunin ja Englannin neljännesvälierissä. Peli keskeytyi useaan kertaan, kun kamerunilaiset eivät olleet tyytyväisiä kiinalaisen Qin Liangin ratkaisuihin.

Maanantaina tapahtumiin on tullut lisävaloa. Suomessakin Merilappi Unitedin ja Åland Unitedin riveissä vuosina 2015–2017 pelannut Kamerunin tähti Raissa Feudijo kertoi tapahtumista uutistoimisto AP:lle. Hän avasi, mitä joukkueen valmentaja Alain Djeumfa oli sanonut puoliajalla pukuhuoneessa.

– Tuomari halusi, että Englanti voittaa tänään, Djeumfa oli todennut Feudijon mukaan ja oli kuumentanut joukkuettaan entisestään.

Avauspuoliajan lopussa Kamerunin pelaajat suuntasivat rinkiin, eivätkä suostuneet jatkamaan peliä. Taustalla oli Englannin paitsion muuttuminen 2–0-maaliksi. Myös toisella puoliajalla Kamerunin pelaajat olivat poikkeuksellisen kovilla kierroksilla. Kamerunin Ajara Nchout teki kavenusmaalin toisen puoliajan alussa, mutta se hylättiin videotarkastuksen jälkeen paitsiona. Kamerunin pelaajat protestoivat jälleen voimakkaasti ja ottelu jouduttiin keskeyttämään uudemman kerran. Jotkin pelaajat kyynelehtivät ja olivat poissa tolaltaan.

Kamerun MM2019
Katso Kamerunin protestoinnit kuvaa klikkaamalla

Kamerunin pelaajien käytös on herättänyt laajalti paheksuntaa. Pelin jälkeen Englannin päävalmentaja Phil Neville oli todella pettynyt. Hänen mielestä Kamerunin pelaajien toiminta ei kuulunut jalkapalloon.

Tapahtumiin on ottanut maanantaina kantaa myös Afrikan jalkapalloliitto CAF. Liiton naisten komitean puheenjohtaja Isha Johansen totesi, että ottelun tapahtumat heijastivat huonosti afrikkalaista naisten jalkapalloa ja maanosan jalkapalloa ylipäätänsä. Johansen haluaa, että Kamerunin joukkueelle langetetaan jonkinlainen rangaistus.

– Käsittelemme tätä asiaa sopivalla johtotasolla, Johansen sanoi.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on ollut hiljaa Kamerunin toiminnasta ottelussa. Pääsihteeri Fatma Samoura kuitenkin twiittasi Kamerunin joukkueesta iloiseen sävyyn ottelun jälkeen.

– Teidän osallistumisenne MM-kisoihin on inspiroinut monia tyttöjä. Teidän intohimoinen ja taidokas pelinne kentällä on saanut faninne ylpeiksi. Maanne on ylpeä teistä, senegalilainen Samoura kirjoitti ja osoitti sanansa Kamerunin joukkueelle.

Fifa on ottanut kantaa vain katsomossa olleeseen selkkaukseen. Englannin luotsi Phil Neville kertoi pelin jälkeen, että oli kuullut stadionalueella tappelun ääniä. Jotkut Kamerunin kannattajat olivat siirtyneet penkeille suoraan valmentajien ja neljännen erotuomarin taakse kesken pelin.

– Useat Kamerunin fanit olivat siirtyneet joukkueiden vaihtopenkkien taakse ottelun aikana, jotta he pystyisivät tekemään faneista muurin, Fifa sanoi tiedotteessa.

– Tämän takia stadionin järjestysmiehet siirsivät muut liput hankkineet aitiopaikoille. Vaikka Kamerunin kannattajien ja turvamiesten välillä oli joitain suullisia yhteenottoja, yhtään fyysistä välikohtausta ei ole raportoitu.

Englanti voitti ottelussa selvästi Kamerunin 3–0 ja eteni puolivälierään Norjaa vastaan.

Lue lisää:

Kommentti: Kamerunin oikuttelevat pelaajat lytännyt raju puheenvuoro oli aiheellinen – kohuottelu tiivisti paljon puhutun tuomarityöskentelyn ongelmat

Täysi kaaos! MM-kisojen pudotuspeli keskeytyi useaan kertaan – itkuiset Kamerunin pelaajat eivät suostuneet jatkamaan peliä videotarkistuksen jälkeen

"Me pelasimme reilusti" – Kamerunin päävalmentaja syytti erotuomaria vääristä tuomioista, kiisti rasismisyytökset ja kielsi pelaajiensa lopettaneen pelaamisen

Kohuottelun jälkipyykki alkoi välittömästi – Englannin päävalmentaja hiiltyi täysin ja laukoi hurjia kommentteja: "Tuollainen käytös ei kuulu jalkapalloon"

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat