Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

LP Salo naisten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheeseen

Vasta neljännen kerran suomalaisjoukkue on mukana lentopallon lohkovaiheessa nykymuotoisessa Mestarien liigassa.

urheilu
Kertu Laak
Tomi Hänninen / Yle

Naisten hallitseva lentopallon Suomen mestari LP Viesti - eurokentillä esiintyvä LP Salo - on saanut paikan kauden 2019-2020 Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

LP Salo oli ensimmäisellä varasijalla 18 suoran paikan lohkovaiheeseen saavista joukkueista. Valkovenäläisen Minchanka Minskin luopuminen paikasta koitui salolaisjoukkueen eduksi.

Suoraan lohkovaiheeseen pääsi kolme joukkuetta Turkista, Italiasta ja Venäjältä sekä kaksi Puolasta ja Ranskasta. Yhden paikan saivat Suomen lisäksi, Saksa, Slovenia, Bulgaria sekä Romania.

Lohkopelit käynnistyvät marraskuun puolivälin jälkeen.

Aiemmin suomalaisjoukkueista ovat lohkovaiheessa olleet kaudella 2014-2015 LP Salo (naiset), 2017-2018 VaLePa (miehet) ja viime kaudella Hämeenlinna (naiset).

LP Viestin päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen osasi toivoa ja odottaa lohkopaikkaa alkukesän ajan.

– Periaatteessa olisi aina hienoa päästä mukaan pelaamalla, mutta totta kai tämä on hieno juttu. Osasimme tätä odottaa mahdollisesti tapahtuvaksi. Toivottavasti pelaajamme ymmärtävät, mihin me olemme nyt päässeet. On paljon maailmanluokan pelaajia, jotka eivät koskaan pääse näitä pelejä pelaamaan.

Suomalaispelaajien joukkueista suoraan lohkovaiheessa ovat Roosa Koskelon edustama Stuttgart ja Kaisa Alangon Nantes.

Miesten Mestarien liigassa mukana on hallitseva mestari VaLePa Sastamala Tampere, joka on yksi kymmenestä 1-3 kierrokselle osallistuvasta joukkueesta. Todennäköisesti VaLePa aloittaa pelit 2. kierrokselta.

Suomalaisjoukkueista mukana CEV-cupissa ovat Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Savo Volley sekä Challenge Cupissa Pölkky Kuusamo ja LP-Vampula.

Lähteet: Lentopallotiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat